SR BANK ARENA (Discovery):
– Kaffe, noen? Fotografen, vil du ha?
Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
I GÅR PÅ 08:11
Kristoffer Løkberg kommer tassende ut av Viking-garderoben med en stor kanne kaffe og tilbyr pressen – Discovery og Stavanger Aftenblads utsendte – litt varm lunk på kopp etter trening på SR Bank Arena.
– Hva med meg, skal du ikke tilby meg? spør Joe Bell lagkameraten, som også står og venter på at Løkberg skal bli klar til fellesintervju med midtbanekollegaen.
Det er tydelig at de to har litt å gå på i «samarbeidsdimensjonen» foreløpig, men mot Brann så vi konturene av en ganske ny og fruktbar konstellasjon på Vikings midtbane. At Bell og Løkberg spiller fast sammen i tospann i 4-2-3-1, er nytt av året.
Saken fortsetter under videoen.

– Ingenting bedre enn å sende "de der bergenserne" tomhendte hjem!

Trønderskole med middels resultater

Joviale Bell er godtgående i Stavanger på engelsk og har ikke plukket opp all verdens av norsk på sine halvannet år i Norge. Løkberg har likevel ikke gitt opp og driver aktiv opplæring på sin egen dialekt.
– Det er lettere med trøndersk, lettere med trøndersk. «Alein» har han for eksempel lært hva betyr, sier 29-åringen.
– «Alein», sier de ikke det her i Stavanger? spør Bell.
– For å være ærlig hører jeg ikke forskjell på dialektene, vedgår han, uten at han ser ut til å ta det så tungt.
Om Løkbergs trønderskole gir full avkastning er uvisst, men én låt har newzealenderen i alle fall fanget opp i garderoben.
– Hva med den sangen, er ikke den trøndersk?
– Jo. «Det umulige e mulig», nynner Løkberg tilbake.
– Det er Trondheim, ja? Der ser du! Jeg fikk faktisk den på hjernen i går, den satt seg fast i hodet mitt så jeg sang på den hjemme, flirer Bell til Løkbergs store glede.
Om språkkurset går sånn passe, kunne vi i serieåpningen mot Brann se at de to begynner å finne tonen på banen. Bell var toneangivende med målgivende på 1-0-målet, samt den avgjørende taklingen som vant ballen før 2-1.
Etterpå vanket det ros fra trener Bjarte Lunde Aarsheim og en 8er på børsen i Stavanger Aftenblad.
– Jeg syns det var veldig bra mot Brann, det er noe vi har jobbet med siden i fjor og jeg syns vi starter å finne en god balanse. Kristoffer håndterte Robert (Taylor) veldig bra og det ga meg frihet til å fokusere på angrepsspillet, jeg syns det var suksessfullt, er Bells analyse.
(Artikkelen fortsetter under):

Skoleres med trøndersanger – har funnet tonen etter treningsgrep

Pleier samarbeidet også på trening

En tydelig justering fra lagets nye trenerduo er å spille med to sittende midtbanespillere, som gjør at Bell og Løkberg får sjansen sammen også i treningshverdagen. Dermed blir livet enklere for sistnevnte, som kan patruljere kontrollrommet foran Vikings forsvar og servere ballen videre til Bell, som har litt mer offensiv frihet.
– I fjor spilte vi med en sentral midtbanespiller og jeg tror ikke vi var på samme lag én eneste gang på trening. Vi balanserte alltid midtbanen på hvert vårt lag på hver øktene, beskriver Løkberg.
– Det var noen få kamper der jeg spilte indreløper og du sentralt, eller motsatt, fra i år av har vi lært hverandre å kjenne og jobber sammen på treninger. Jeg mener vi har kvaliteter til å få hverandre til å se bra ut, sier 29-åringen.
– Men dere startet omtrent fra scratch i år, kjennes det slik ut?
– Vi har alltid diskutert mye fotball, for vi ser kamper, vi analyserer, vi diskuterer hva han kunne gjort bedre, hva jeg kunne gjort bedre. Så vi har alltid hatt den type forhold, men nå er vi sammen på trening og vi utvikler noe vi ikke trenger å snakke om – vi bare gjør det, er Løkbergs analyse av kjemien deres.
Bell nikker og sier seg enig.
– Hvis du inkluderer Sammy (Fridjonsson) i den miksen og du kombinerer oss tre, får du den perfekte midtbanespiller, med ulike kvaliteter, sier unggutten.
Saken fortsetter under videoen.

Brann poengløse i Stavanger: – Forskjellen på oss er Veton Berisha

Trønderrevansje

Torsdag venter en tidlig toppkamp mot Rosenborg på Lerkendal, der laget har tapt 1-5 og 0-3 etter opprykket fra OBOS-ligaen. Løkberg mener de har aller tiders sjanse til å ta med seg noe om de presterer som i fjor.
– Jeg husker at vi var knallgode i første omgang, at vi rundspilte dem og til tider totaldominerte i 45 minutter. Men så var det vel Pål som dukka opp i ett sekund inne i 16-meteren, så de ledet til pause. I andre omgang så trøkker de inn en dødball og så er kampen over.
Som livslag RBK-supporter er det frustrerende at klubben han vokste opp med å følge tett har evnen til å vinne på dager der ikke alt stemmer.
– Det er litt sånn Rosenborg har vært de siste årene, de trenger ikke spille så godt, men de har en evne til å ta med seg poeng på dårlige dager. Hvis vi klarer å dominere på samme måte i år, er vi nødt til å score mål i de periodene, hvis ikke vet vi at de er ekle, er hans oppsummering av fjorårets 0-3-nederlag.
– Vi får dra dit med litt ekstra innsats for «Løk» i år, spiller Bell inn.

Feiret julaften hos kapteinen

Det blir en tøff oppgave å vinne i Trondheim, men det har vært enda vanskeligere for Bell å komme seg hjem til New Zealand siden han kom til Norge. På grunn av korona har han ikke vært hjemme på over halvannet år.
– New Zealand er fint, alt er åpent, man har cirka samme vaksineringsgrad som Norge, men det er dyrt og vanskelig å komme seg inn nå, og man må lenge på karantenehotell. Forhåpentlig kan jeg komme meg hjem senere i år, til jul, det hadde vært fint. Jeg vil ikke ha to julaftener så langt hjemmefra, flirer Bell.
– Vil du ikke feire en ny julaften hos Viljar (Vevatne)? smiler Løkberg.
– Det var hyggelig, da, vi spiste god mat hjemme hos Viljar og familien. Jeg fikk servert noen norske klassikere, det var artig. Alternativet var å sitte hjemme med «fish and chips» eller noe frossenmat. Det hadde vært deprimerende greier, sier Bell.
– Halvannet år uten å se familien, det høres tungt ut?
– Jo, det er tøft, men andre har hatt det langt verre enn meg under pandemien, så jeg anser meg som ganske heldig som er her i Norge. Så lenge vi får trene og spille, er jeg fornøyd, selv om det ikke er ideelt, svarer spilleren med bakgrunn fra landets hovedstad Wellington.
Tripic er med i troppen:

– Vært mye oppmerksomhet

Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 PÅ 07:33
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
08/08/2022 PÅ 06:28