• Se Sandefjord - Vålerenga søndag kl. 18 på discovery+
Senhøsten 2019 signerte Mathias Dyngeland en kontrakt med svenske Elfsborg. Den daværende Sogndal-kapteinen var på utgående kontrakt i OBOS-ligaen og hoppet på muligheten for å spille i Allsvenskan.
Men tiden i Sverige ble ikke en umiddelbar suksess. Med bare én kamp i den svenske cupen og ett innhopp i Allsvenskan, kulminerte det hele i at Dyngeland endte opp på et halvt års lån i Vålerenga.
Eliteserien
Klar for RBK etter anbefaling av landslagskompisen: – Vist interesse lenge
33 MINUTTER SIDEN
– Det var totalbildet mitt i Sverige som gjorde at jeg endte opp her. Jeg er fortsatt Elfsborg-spiller, og det er en fantastisk klubb, men de var ærlige med meg og sa at mulighetene mine for å spille var begrenset. Jeg hadde behov for et nytt miljø, sier Dyngeland til Discovery fra sin nye leilighet et par kilometer fra sin nye hjemmearena.
Dyngeland havnet bak Tim Rönning i keeperkøen, en spiller som var nære ved å bli solgt fra Elfsborg i sommer, uten at det ble noe av. Da ville 26 år gamle Dyngeland søke spilletid en annen plass. Det å ha en reell mulighet til å kjempe seg inn på laget var viktig for Dyngeland i klubbvalget.
– Det handler om å prestere for å spille, og det har jeg manglet litt i Elfsborg. Der føler jeg at jeg presterte på trening over tid, men har ikke fått sjansen. Jeg føler at det ikke har vært en fair duell. Det har vært en vanskelig tid. Nå er jeg i Vålerenga hvor jeg håper det er en fair sjanse for å få muligheten hvis man presterer over tid, fortsetter den tidligere Sogndal-målvakten.
Da Dyngeland forlot Sogndal var Kjetil Haug andrekeeper, og nå gjenforenes de i Vålerenga. Etter noen dager på trening i hovedstaden er Dyngeland klar på at keeperteamet der holder høyt nivå.
– Det er veldig artig å spille med Kjetil igjen. I et keeperteam er det viktig med bra samhold og høyt nivå for å gjøre hverandre bedre, og det er det her med Kjetil, Gjermund Østby og Magnus (Sjøeng), mener Dyngeland.
Sett denne?

Keeperduell i VIF: – Hvis han står nå, så er Haug ferdig i Enga

Skadet i første kamp

Kjetil Haug tok over som førstekeeper etter at Kristoffer Klaesson ble solgt til Leeds, og 23-åringen har gjort sakene sine godt i Vålerenga. Det er en keeperduell hans nysignerte konkurrent gleder seg til.
– Både Kjetil og jeg har blitt mye bedre siden den tid, og at klubben har to gode målvakter er bra for utviklingen vår. Da kan vi pushe hverandre, og så er det opp til andre å ta ut laget.
Søndag debuterte Dyngeland for Vålerenga 2 i en bortekamp mot Kongsvinger. Sisteskansen reddet straffe, og leverte flere gode redninger, men det ble et skår i gleden da det hugget til på baksiden av låret.
– Nå skal jeg ikke diagnostisere meg selv, men det kjennes ut som en strekk av en muskel bak på låret. Vi jobber med å få den bra, men den sitter i. Dog håper og tror jeg at det ikke er noe langsiktig, det kan være jeg er aktuell til helgen, men det er litt vanskelig å si, sier Dyngeland onsdag ettermdidag.
Sett denne?

Skeptisk til Horneland og Bakke som trenerduo: – Jeg ser det ikke

Fremtiden i det blå

Dyngelands kontrakt med Vålerenga går ut etter sesongen, og han skal etter planen da returnere til Sverige, hvor han har kontrakt ut 2023. Fremtiden vil han selv ikke spekulere om.
– Det er ikke fornuftig eller gunstig å ha fokus på hva som skjer i fremtiden. Jeg har fokus på treningene mine her nå, og så vil tiden vise hva som skjer i fremtiden, avslutter Dyngeland.
Eliteserien
Tunge fravær på VIF-trening – utfryst stopper drillet i elleveren
4 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her forlater RBK-spissen treningen med skade
5 TIMER SIDEN