• I helgen er det duket for Oslo vs. Bergen. Søndag kan du nemlig se Vålerenga-Brann fra kl. 20.00 på discovery+.
For den ellers så målfarlige islendingen står med kun fire scoringer totalt for de kongeblå i år. Men mot Sarpsborg 08 i forrige serierunde var det nettopp 31-åringen som åpnet målkontoen for kvelden først.
En scoring som tydelig betydde mye for spissen, sett på feiringen etterpå.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
– Det var en lettelse. Jeg har hatt ganske uflaks denne sesongen. Det har vært mer stang ut enn stang inn, så det var en stor lettelse å sette det målet, forteller Kjartansson da Discovery møtte han på Intility kort tid før storkampen mot Brann søndag.

Tøft på privaten

Kjartansson returnerte til Oslo-klubben i fjor sommer, og det vanket da store forventinger til «Örnen» som sto for hele 25 scoringer sist han var i klubben tilbake i 2014.
Derimot har året bydd på flere nedturer enn oppturer for 31-åringen så langt.
– Det har vært et tøft år på mange måter. Både personlig, og i tillegg har jeg også hatt min første ordentlige skade siden 2012, fortsetter Kjartansson.
Den islandske spissen bekreftet nemlig til VG tidligere i år at han og kona Thelma Rán Óttarsdóttir hadde gått fra hverandre. I tillegg pådro 31-åringen seg et beinbrudd i starten av sommeren, som igjen satte ham på sidelinjen i en lengre periode.
– Det har vært en ny erfaring for meg. Jeg er en spiss, og har vært inne i en periode hvor jeg ikke har scoret mål eller spilt på mitt beste. Denne sesongen har så langt vært den største utfordringen i mitt liv, sier en åpenhjertig Kjartansson.
Nå ser derimot islendingen lyst på de seks gjenstående kampene denne sesongen.
– Det meste har gått i motsatt retning av det jeg har ønsket, men det eneste jeg kan gjøre er å prøve å spille bra. Den siste måneden har jeg derimot kjent meg bedre, vært i fin form og vært nærmere å score. Men det tar tid å få selvtilliten tilbake, men jeg føler det nærmer seg. Heldigvis har jeg fortsatt litt tid til å avslutte sesongen på en bra måte.

– Det vanskeligste året i hans liv

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo gleder seg også stort over å se at det omsider ser ut til å løsne mer og mer for sin islandske spiss.
– Vidar har vært gjennom det vanskeligste året i hans liv. Det har vært personlige ting i tillegg til et beinbrudd. Det har gjort at det har tatt tid for å få ham opp. Nå går det bedre for ham på det personlige planet, og ikke minst med bruddet og kroppen generelt. Det er gledelig fremover og inn mot neste sesong, for at vi skal få ut det gode potensialet som vi alle vet er i Vidar, sier Fagermo.
  • Søndag er det klart for Oslo vs. Bergen. Se Vålerenga-Brann fra kl. 20.00 på discovery+
Eliteserien
VIF-sjefen varsler flere storsigneringer: – Vi søker på øverste hylle
06/08/2022 KLOKKEN 12:14
Eliteserien
«Utfryste» Udahl reddet Fagermo: – Var redd vi var preget mentalt
10/07/2022 KLOKKEN 17:53