• Få med deg Bodø/Glimt - Mjøndalen klokken 18.00 søndag 13. juni på discovery+. Få tilgang her!
– Det kom litt som et sjokk, sier 22-åringen selv om overgangen.
Mye tydet på at ferden gikk til Aalesund, som fikk godkjent et bud på venstrebacken. Men så endte han i stedet opp hos fjorårets suverene seriemester.
Eliteserien
RBK henter stopper fra dansk fotball: – Den største klubben i Norge
I GÅR KLOKKEN 15:07
– Jeg rakk ikke å tenke så mye på Aalesund egentlig. Jeg pratet litt med Lars Arne (Nilsen), men jeg sa til Ull/Kisa at jeg trengte noen dager for å tenke. Så våknet jeg opp neste dag og hørte at Glimt var på banen. Jeg skjønte ikke stort først. Men så var det bare å komme seg i samtaler, høre hva det gjaldt og så gå for det. Både jeg og Ull/Kisa ble veldig fornøyde.

Knallhard konkurranse

Foreløpig har Kongsro blitt sittende på benken i samtlige serierunder denne sesongen. Men han visste godt at konkurransen ville bli hard. En av Eliteseriens beste spillere de siste sesongene, Fredrik Bjørkan, er nemlig mannen han kjemper mot.
– Det er ingen hemmelighet at jeg har en veldig god konkurrent. Jeg må bare fortsette å jobbe og prøve å lære av Bjørkan. Så god som han er kan jeg ikke forvente så mye, sier Kongsro.
Men konkurrenten er også en av klubbens heteste salgsobjekter. Han fikk nylig landslagsdebuten og kan fort forsvinne til utlandet i løpet av året.
– Om han selges, noe jeg ikke vet noen ting om, så får jeg ta det som det kommer. Jeg kom hit fordi jeg ville spille og hvis det åpner seg en mulighet så må jeg bare gripe den.
Til tross for at Eliteserie-minuttene har latt vente på seg er Kongsro likevel godt fornøyd med utbyttet i ny klubb så langt.
Les også:Sammenlignet med Ødegaard etter historisk debut: Seks år senere vil han slå gjennom
Han forteller, som mange andre, om en læringsvillig gruppe og høyt nivå på trening i Bodø.
– Jeg synes det var ganske hardt de første ukene. Vi kom rett til den første treningsleiren og merket stor forskjell på intensitet og tempo. Det er klart jeg måtte komme meg inn i det. Nå føler jeg det går greit, sier Kongsro, som har fått klare arbeidsoppgaver fra trenerteamet for å utvikle seg videre.

Kunne ikke si nei

– Med tanke på utvikling er dette helt gull for meg. Jeg stortrives her og ønsker å ta flere steg. At Glimt kan utvikle spillere er det ikke noe tvil om. Og det var egentlig aldri noe tvil da jeg fikk denne muligheten.
Han har ikke angret på at han droppet Aalesund-sporet, selv om han vet godt at det kunne blitt mer spilletid der.
– Dette var en utfordring jeg ikke kunne si nei til. Det står jeg for. Det er en helt sinnssyk mulighet for meg til å utvikle meg videre, sier Kongsro.
Han har hatt noen rolige dager hjemme i Porsgrunn i landslagspausen, men mandag var Glimt-laget tilbake på feltet og i gang med forberedelsene til søndagens hjemmekamp mot Mjøndalen.
– De har kjempet til seg uavgjort mot både Molde og Vålerenga, så de blir tøffe å møte, avslutter Kongrso.
Sett denne?

Se høydepunktene: Odd senket Bodø/Glimt

Eliteserien
Ønsket mer lønn – nå er nøkkelspilleren ferdig i klubben
24/11/2022 KLOKKEN 16:50
Eliteserien
Ble hentet på korttidskontrakt i sommer – nå er han klar for tre nye år
24/11/2022 KLOKKEN 10:35