– Det ser veldig fint ut. Han ser «fit» ut og gir mye av seg selv fra første økt, forteller Tromsø-trener Gaute Helstrup til Discovery.
Zdenek Ondrasek er tilbake i rødt og hvitt etter flere år på reisefot rundt om i verden. Etter at «Kobra» forlot Alfheim tilbake i 2016, har han spilt for Wisla Krakow, FC Dallas, Viktoria Plzen og sist for FCSB.
Eliteserien
Gleder seg til å se konkurrenten tilbake på banen: – Kjempeforsterkning
2 TIMER SIDEN
Usikkerheten rundt spissens form har vært stor etter at han fikk terminert kontrakten én måned etter han hadde signert for rumenske FCSB, men ifølge Helstrup er det grunn til optimisme på Alfheim.
– Han er veldig til stede, aktiv, gir gode signaler, flink til å prate og dirigere. Han virker veldig sulten, og setter gode krav til seg selv og alle.
Den «hjemvendte sønnen» hadde sine første individuelle økter i helgen, og i går fikk han den første med laget.
Helstrup har blitt så imponert av hva den sterke tsjekkieren har levert på sine første økter, at det nå trolig går mot minutter allerede mot RBK på søndag.
– Det er jeg ganske sikker på. Vi må bruke denne uken til å se hvordan han ligger an individuelt. Det er mulig at han starter óg. Vi prøver å bli kjent denne uken, og finne gode relasjoner som funker i lag, forteller Tromsø-treneren.
– Vi håper Ondrasek skal være med å avgjøre mye denne sesongen, men det handler om å være god i lag, legger Tromsøs trener til.
LES OGSÅ: Overså klausul i den nye kontrakten: – Den rives i stykkker her og nå!

Toppscoreren usikker før helgen

Ondrasek sin inntreden kommer godt med. Lagets soleklare toppscorer, Moses Ebiye, er fortsatt i Nigeria etter å ha blitt far.
– Han kommer tilbake i helgen, bekrefter Helstrup, som legger til at de er usikre rundt en mulig karantene, men at Moses er vaksinert.
Da kan det være duket for en tsjekkisk yndling fra start allerede i helgen, som fansen i nord har god kjennskap til fra før av.
– Det er flere som kjenner til han fra før av i klubben, og så hadde de en viss form for dialog. Når han ble ledig på markedet var det naturlig å ta kontakt. Han hadde andre tilbud som var bedre for han økonomisk, bedre enn hva vi kunne friste med, men det er bra at han hadde så lyst til å komme hit at han vraket de andre tilbudene, sier Tromsø-treneren.
Omsider vil nigerianeren uansett være spilleklar for tromsøværingene. Da åpner det seg ulike muligheter for Helstrup og resten av trenerteamet.
– Vi har flere muligheter. Runar og Moses kan spille som rene spisser, også er det andre som kan bekle tierrollen.
Førstkommende søndag reiser «Gutan» til Lerkendal. Våroppgjøret mellom klubbene endte med 3-1 til trønderne.
– Jeg synes det var en fin kamp lenge sist vi møttes. Vi gjorde mye bra, men de var bedre enn oss i perioder av kampen. Vi får se om vi har lært av den kampen, sier Helstrup, som er klar over at det er en voksen oppgave som venter dem:
– Lerkendal er ikke den enkleste arenaen.

En majestetisk dag hos VIF: – Bare min kjære far som var Lyn-supporter

Eliteserien
Adams tilbake i full trening: – Merket at han har vært ute
2 TIMER SIDEN
Eliteserien
Norske toppklubber bes om å bruke mindre flomlys
8 TIMER SIDEN