INTILITY ARENA (Eurosport.no):
Onsdag ble det klart at også Vålerenga stiller seg bak forslaget om en norsk boikott av neste års VM-sluttspill i Qatar.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
I GÅR KLOKKEN 20:24
I et intervju gjort med Eurosport.no samme dag som klubbens årsmøte, understreket VIF-trener Fagermo at medlemmene skulle få bestemme utfallet, men unnlot ikke å komme med sitt eget synspunkt.
– Min mening er at jeg synes det er en vanskelig case. Qatar er et problem og at Qatar ikke burde hatt mesterskapet sier seg selv. Det er lett å boikotte i så måte, men det er de som har gitt dem mesterskapet som er det store problemet. At de i det hele tatt fikk det er punkt 1, sier Fagermo til Eurosport.no.

Fagermo: – Hvor går grensen?

I det andre punktet sender han en melding rettet mot det norske klubber foretar seg på overgangsmarkedet.
– Punkt 2 er at norske klubber, og alle andre land for den saks skyld, selger spillere og henter ut millioner av kroner i regimer som også bryter menneskerettighetene relativt kraftig. Så hvor går grensen?
– Det blir litt dobbeltmoral for meg. Vi har ikke noe problem med å hente penger fra tøffe land som ikke er demokrati, men vi skal boikotte Qatar. Da bør vi kanskje bruke fotballpolitikken på alle fronter, og ikke bare én.
– Men det er umulig å være uenig i boikotten av Qatar. Det er jo bare gode argumenter for det. Men som sagt: Hvem ga dem mesterskapet og hvordan kunne det skje? Det er der saken burde ligge, mener jeg da, sier Fagermo.
– Hvilke regimer snakker du om? Er det Tyrkia og Russland, eller Kina og Saudi-Arabia?
– Det skjønner du selv, det. Tampen brenner, for å si det sånn, sier en småkryptisk Fagermo.
Amahl Pellegrino fikk kritikk da han forlot Kristiansund til fordel for Damac FC i Saudi-Arabia etter forrige sesong. Emil Bohinen fra Stabæk til CSKA Moskva i Russland, Torgeir Børven fra Rosenborg til tyrkiske Ankaragücü og Daniel Chima Chukwu fra Molde til kinesiske Taizhou Yuanda FC er blant de mest profilerte overgangene fra Eliteserien til de nevnte landene det siste året – uten at Fagermo utdyper nøyaktig hvilke land eller overganger han sikter til.
Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
13/08/2022 KLOKKEN 08:11
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 KLOKKEN 07:33