• Brann gjester Nadderud og Stabæk torsdag klokken 18. Kampen ser du på discovery+ og Eurosport Pluss 2. Sikre deg tilgang her!
BERGEN (Discovery):
Fem kamper + fem tap = tidenes verste sesongstart for Brann på det øverste nivået i norsk fotball. Kun Sarpsborg 08 har overlevd i Eliteserien etter en slik sesongstart, noe de gjorde så seint som 2020-sesongen.
OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 PÅ 17:56
I Brann-leiren er det derimot ingen som krisemaksimerer med det første.

Ingen skjebneuke

– Han (Kåre Ingebrigtsen) må ha poeng i de kampene som kommer nå. Hvis ikke tror jeg at hans tid i Brann og Bergen er over, sa Discovery-ekspert Joacim Jonssons i Fotballrunden mandag.
Jonsson kaller de to neste kampene for skjebnekamper, uten at spillerne selv nødvendigvis er enige i den beskrivelsen.
– Pass er bra svar, smiler Vegard Forren og Kristoffer Barmen til hverandre på spørsmål om de er enige i ekspertens uttalelser.
Forren fortsetter:
– Vi syns ikke det. Tålmodigheten til byen er kanskje ikke like stor, men vi i klubben og i laget har stor tro på det vi holder på med, så noe skjebneuke er det ikke snakk om. Det er jeg ganske trygg på.
Hør hva Vibeke Johannesen tenker om situasjonen i Brann her:

Johannesen svarer på Brann-dom: – Dette er en endringsprosess

– Inne i garderoben er det ingen som tenker sånn. Vi har masse positiv energi og vi har kjempetro på at vi kan snu dette her. Fra utsiden kan jeg skjønne at det virker sånn. Det er ikke bare vi i garderoben som er med å påvirke Brann. Både media og supporterne påvirker, sier Kristoffer Barmen til Discovery onsdag.

En ny utfordring

– Det er selvsagt blytungt etter kampene, men man merker ganske raskt at det er en «go» og en tro i gruppa som gir oss håp om å snu dette, forteller Forren om den tøffe sesongstarten til Brann.
I hans forrige klubb, Molde, var det betydelig flere toppkamper enn bunnkamper. Veteranen har vunnet toppdivisjonen fire ganger, den foreløpig siste i 2019. Han erkjenner at situasjonen Brann står i for tiden er ny for han, men at han ser på det som en ny type utfordring.
– Humøret, troen og viljen er like stor som om vi hadde vunnet de fem første. Det tror jeg viser at vi vil dette og vi føler at vi er på rett vei. Jeg tror det er et spørsmål om tid før det løsner, og da håper vi at det løsner skikkelig.

Ineffektive

Kristoffer Barmen har vært en del av Branns A-lag siden 2011. 27-åringen, som nettopp signerte ny kontrakt, peker på én viktig grunn til at det har gått galt så langt.
– Vi har ikke vunnet fotballkamper, så enkelt er det. Vi er lite effektive, det var i fjor også. Mot Bodø/Glimt spiller vi en jevn 50-50-kamp, men vi taper 2-1 og det har vært en gjennomgående faktor den siste tiden. Vi taper jevne fotballkamper i stedet for å vippe de i vår favør. Det må vi gjøre noe med.
Hør hva Kåre Ingebrigtsen sa etter kampen mot Bodø/Glimt her:

Dette sier Brann-treneren etter fem strake tap

Midtbanespilleren mimrer tilbake til sesongene etter opprykket fra OBOS-ligaen i 2015. Da var det nåværende Aalesund-sjef Lars Arne Nilsen som styrte skuta i Bergen. Som nyopprykket lag i 2016, klarte bergenserne å sikre seg en andreplass i Eliteserien.
Det som Barmen mener Brann sliter med i dag, var noe han mener de var gode på da.
– Vi klarte å vippe de jevne kampene i vår favør veldig ofte. Det var så mange kamper vi vant her på Stadion 2-1 som egentlig var 50-50-kamper. Vi hadde den tryggheten i at «spiller vi like godt som de, så vinner vi».
– Akkurat nå føler jeg vi må være mye, mye bedre enn motstanderne for å slå dem, noe som blir vanskelig når vi møter topplagene. Vi må jobbe med effektiviteten og råskapen i begge boksene, både for å få rensket unna i egen boks og for å få satt flere baller i mål.

Tegn til bedring

Neste kamp for Brann er borte mot Stabæk torsdag. Her mener Brann-duoen det blir viktig å fortsette med det de presterte mot Rosenborg og Bodø/Glimt.
– I de siste kampene har vi vært på høyde med de lagene som er tippet i toppen. Jeg tror de fleste ser det. Nå gjelder det å få litt flyt og terpe den siste lille finishen, så kommer vi til å vinne mange fotballkamper fremover, er spådommen fra Forren.
Barmen startet de tre første kampene denne sesongen, men i de to siste har han måttet starte på benken.
– Jeg startet de tre første kampene, vi tapte alle tre. At Kåre velger å gjøre endringer har jeg full forståelse for, det er ikke noe krise for min del. Da gjelder det bare å ta opp hansken igjen og gjøre jobben på trening, forklarer han.
Nå venter to lag Brann vanligvis har hatt god flyt mot. Brann har ikke tapt for Stabæk på de fem siste oppgjørene mellom lagene, mens vi må helt tilbake til 2014 for å finne sist gang Strømsgodset vant en Eliteserie-kamp på Brann stadion.
– Både på Nadderud og hjemme mot Strømsgodset er kamper vi pleier og skal vinne. Det er klart at det må vi gjøre nå også. Men vi må ta én kamp av gangen og ha fokus på Stabæk torsag. Det er første og eneste oppgave nå, så er det Strømsgodset etter det.
– Vi trenger gode opplevelser og poeng, så vi gleder oss til torsdag, er beskjeden fra Forren.
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 PÅ 20:01
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57