Mandag ettermiddag signerte Henrik Udahl for Vålerenga. Etterpå dro han rett på sin første økt med Oslo-klubben.
Der stjal 24-åringen mildt sagt showet: internkampen endte 3-0, alle målene signert VIFs sylferske spiss.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
I GÅR PÅ 07:33
– Jeg fikk scoret noen mål, så det var fint. Det var en god start, sier Udahl til Eurosport dagen derpå.
– Greit å bare sette standarden fra dag én?
– Ja, det er jo greit å vise at jeg er kommet for å bidra med noe.

Over 50 telefoner daglig

For etter noen svært hektiske dager kan Udahl endelig puste ut og konsentrere seg om det sportslige igjen. Fjorårets toppscorer i OBOS-ligaen var ønsket av ikke mindre enn fem klubber fordelt på norsk fotballs to øverste nivåer.
– Det var jo ganske heftig kamp om deg, og mange rykter frem og tilbake – hvordan var det å være Henrik Udahl forrige uke?
– Det var seigt, rett og slett. Det kostet mye krefter. Telefonen ringte...ja, jeg hadde vel over 50 anrop på en dag. Det var alt fra aviser til klubber og medspillere, motspillere... Det var så mye trøkk. Det er godt det har roet seg.
Søndag kunne Eurosport fortelle at Åsane hadde akseptert to bud på Udahl, hvor det viste seg at ett var fra Vålerenga.
– Før VIF kom inn i bildet, så var det mye frem og tilbake. Men så fort de meldte seg på, så det var ett fokus. Jeg har jo hatt skole og alt sånt i Bergen som jeg har kastet fra meg nå, det hadde nok ikke vært like lett om det hadde vært snakk om en mindre attraktiv klubb, innrømmer spissen.
– Kan du avløre hvilken annen klubb som hadde fått et bud akseptert?
– Jeg er ganske sikker på at det var Start. Men fokuset mitt var som sagt på VIF, og i det øyeblikket Åsane sa ja så var det ikke noen andre alternativer.

Kommer med Kjartansson-beskjed

Udahl hadde visse kriterier til hvilken type klubb han var villig til å gå til. Det skulle ikke være noe bunnlag i Eliteserien, og det skulle være et lag som kunne styre kamper og dermed spille på hans egne styrker.
– Nå har du kommet til et sånt lag – men hvor det samtidig finnes en av Eliteseriens beste spisser. Hva tenker du om det?
– Jeg tror først og fremst det blir lærerikt. Det er jo i utgangspunktet fint å ha en så god spiller som en konkurrent, og han er i tillegg ganske lik meg som spisstype.
Men selv om de fleste tror Udahl vil måtte spille annenfiolin bak Vidar Örn Kjartansson, kommer nykommeren med en klar beskjed til spisskollegaen:
– Jeg har ingen planer om å sitte på benken selv om Vidar er her. Planen er å dunke han ut av laget. Så får vi se hvor lang tid det tar, sier Udahl.

– Får jeg spille nok, blir det tosifret antall mål

For der Molde løste rivalriet mellom Leke James og Ohi ved å plassere sistnevnte på kanten, ser ikke 24-åringen for seg at noe lignende vil skje i Oslo-klubben.
– Jeg tror nok det blir spissplassen eller ingenting. Jeg tror ikke du skal sette meg på kanten, for det kommer nok ikke til å gå bra, ler Udahl.
Og skulle han få nok spilletid, lover Udahl å levere for hovedstadslaget.
– Det er vanskelig å si hvor mange minutter det blir på meg i år. Får jeg spille nok, så skal jeg iallefall levere et tosifret antall mål.
Dermed brygger det opp til en skikkelig spissduell på Valle i 2021.
– Og du tok første stikk i går?
– He he, det var iallefall en god start!

Deler ut prisen til Åsane-spissen – så får treneren seg en ordentlig overraskelse

Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
I GÅR PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38