Brann - Tromsø 1-1
Bunnoppgjøret mellom Brann og Tromsø endte uavgjort etter scoringer av Daouda Bamba og Kent-Are Antonsen, men resultat ble overskygget av skaden til Brann-kaptein Daniel Pedersen. Dansken måtte forlate banen på båre etter en duell med August Mikkelsen.
Kåre Ingebrigtsen var ikke fornøyd etter at nøkkelspilleren måtte forlate banen.
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 PÅ 18:01
– Jeg synes det er skikkelig uvørent gjort av han som prøver å tippe Daniel rundt. Han gjør det jo med vilje. Det er jækla skummel, og hvis det der gikk bra, så er vi heldig, sa Brann-treneren til Discovery etter kampslutt.
Tromsøs team manager, Lars Petter Andressen, tror ikke August Mikkelsen ønsket å sende Pedersen i bakken.
– Jeg opplever at August er fysisk underlegen i duellen, og jeg ville aldri tenkt meg at August ville gjort noe sånt med vilje. Det ville overrasket meg veldig hvis det er tilfellet, sier Andressen.
August Mikkelsen sier selv at han ikke gjorde noe med vilje.
– Jeg snur ryggen til, og så er han over meg. Jeg så han ikke komme en gang, så jeg hadde ingen intensjon med det. Selvfølgelig håper jeg at han blir frisk fort og at det ikke er noe alvorlig.
Hva tenker du om det Kåre sier?
– Det er litt synd at han sier det. Jeg synes ikke jeg burde ta på meg skylda da jeg ikke så han komme eller har noen intensjon om å skade han. Jeg synes det er synd at han sier at det var med vilje for det var det overhodet ikke, forklarer Mikkelsen.

Svakt hjemmelag

Brann fikk ingen god start på kampen. Ingen av lagene kom seg til de store sjansene før Kent-Are Antonsen mottar ballen i feltet. Han hamrer ballen ned i hjørnet fra 13 meter, og sendte bortelaget i føringen.
Hjemmelaget var tamme de første 45, og lenge var det bortelaget som var nærmest ved å øke ledelsen. Fem minutter før pause kom Ebiye Moses seg fri på bakre stolpe etter et hjørnespark. Håkon Opdal fikk avverget den første. Ruben Yttergård Jenssen er på returen, men også der får veterankeeperen ryddet opp,
Da kampuret gikk inn i den tillagte tiden, ga Robert Taylor Brann-publikumet fotballmagi som var verdt billetten. Den finske landslagskanten fikk ballen på bakre stolpe. Isteden for å avslutte, lobber han ballen elegant på bakre. Der får Daouda Bamba allverdens med tid, og satt enkelt inn utligningen i Bergen. Lagene var like langt til pause med 1-1 på resultattavlen.
– Jeg synes det er strålende at vi har vært så dårlig, og at det står 1-1. Vi kan jo ikke bli dårligere, så vi blir bedre i andreomgang, sa Brann-trener Kåre Ingebrigtsen til Discovery i pausen.

Skrekkfall

I andreomgang fortsatte kampen å bølge fram og tilbake, men det var ingen sjansebonanza de siste 45 heller, og spillet ble overskygget av en skade.
Etter 66 minutter landet Daniel Pedersen fryktelig stygt etter en duell. Dansken så ut til å lande på nakken, og ble etter flere minutter med behandling båret av banen. TV-bildene kan tyde på at det gikk bra med midtbanespilleren.
Ingen av lagene kom til de store sjansene før det nærmet seg kampslutt. I det 86. spilleminutt får innbytter Felix Winther alle sjansers mor alene med Opdal, men avslutningen fra dansken var elendig.
Ole Didrik Blomberg testet lykken fra kanten av 16-meteren, men skuddforsøket gikk rett på Jacob Karlstrøm.
Ebiye Moses kunne på sin side sørge for at alle poengene ble med hjem til Tromsø. Først er han nære ved å spille Eric Kitolano alene med Håkon Opdal, og bare minuttet senere får han en kjempemulighet. Han mottok ballen på sju meter, men nigerianeren fikk aldri avsluttet før Brann fikk klarert.
Dermed ender det med poengdeling i Bergen. Brann er fortsatt sist, mens Tromsø ligger på 14. plass.
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 PÅ 18:57
Eliteserien
Glimt-spilleren tatt på senga av Knutsens idé: – En spennende tanke
05/12/2021 PÅ 09:55