HamKam - Aalesund 0-0
Søndag kveld skulle fjorårets to beste lag i OBOS-ligaen måle krefter på Briskeby. Begge lag hadde fått en brukbar start på sesongen. Aalesund stod med sju poeng, mens HamKam hadde fem.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
I GÅR PÅ 15:14
Avstanden mellom de to lagene skulle ikke vokse noe etter bataljen på Hamar. To headinger i metallet var det nærmeste lagene kom scoring på gressmatten, i en kamp som ellers var preget av tøffe dueller.
– Det var svakt, og det var to lag som tok liten risiko, De forsvarte seg forsåvidt godt, men det var ikke så mye å forsvare seg mot. Begge lag flyttet opp lite folk og det var ganske takknemlig å forsvare begge mål, oppsummerte Discoverys fotballekspert Tor Ole Skullerud.
HamKam-trener Jakob Michelsen var av samme oppfatning som Skullerud.
– Det var to lag som var bedre til å forsvare seg enn til å angripe. Det er naturlig når to lag med fem bak spiller mot hverandre, sa den danske treneren.
AaFK hadde sin beste periode i starten av andreomgang, men sviktet i avslutningsøyeblikkene.
– Vi hadde ballen mye og kom til noen store sjanser. Vi hadde muligheten der, men ett poeng til hver er sikkert greit, sa en passe fornøyd Lars Arne Nilsen.

Skuffet kaptein

HamKam har fremdeles ikke tapt hjemme på eget gress denne sesongen. Tidligere har de spilt 2-2 mot Lillestrøm og slått Sandefjord 3-0 på Briskeby, men klubbens kaptein var alt annet enn fornøyd etter nok et uavgjort.
– Jeg synes det ble en altfor tam affære til å være en kveldskamp på Briskeby. Det skal smelle mer, og jeg sitter igjen med et skuffende resultat. Vi var tamme her, og det skal ikke gjenkjenne oss når vi er på Briskeby, sa en svært skuffet Kristian Eriksen.

Skadesmell

Hjemmelaget fikk kampens første mulighet. Et hjørnespark fra Vegard Kongsro fant pannebrasken til Vetle Skjærvik etter ni minutter, men headingen til 21-åringen gikk utenfor målet til Sten Grytebust.
Få minutter senere hadde høyreback Petar Golubovic tatt turen inn i HamKam-boksen. Serberen fikk en god skuddmulighet, men oppfordrende forsvarsspill av HamKam hindret scoring.
Etter en drøy halvtime fikk hjemmelaget nettkjenning på Briskeby. Pål Alexander Kirkevold avsluttet to ganger, men ble avblåst etter å ha sparket ned Erlend Segberg, som måtte ut etter samme situasjon.
Det skjedde kun minutter etter at Kristoffer Barmen måtte kaste inn håndkleet. Dermed hadde AaFK mistet to av tre sentrale midtbanespillere før hvilen.

To i metallet

Etter en ganske sjansefattig førsteomgang, skulle gjestene virkelig våkne etter hvilen. Først fikk den tidligere HamKam-spilleren Simen Bolkan Nordli en kjempemulighet fra 16 meter, men han klarte ikke å presse avslutningen mellom stengene.
Minuttet senere var Torbjørn Kallevåg farlig frampå. Midtbanespilleren kom seg fri på høyresiden, men avslutningen fra skrått hold gikk i nettveggen.
Aalesund dominerte totalt det første kvarteret etter hvilen, men etter hvert skulle hjemmelaget melde seg på igjen.
Etter 66 minutter var Aleksander Melgalvis nære ved å sende HamKam i føringen. Kapteinen knuste Isak Dybvik Määtä i en duell på bakre stolpe, men headingen gikk i tverrliggeren.
Ti minutter senere skulle ballen smelle i tverrliggeren på ny. Nok en gang viste HamKam hvor farlige de kan være på dødball. Kongsro fant Fredrik Sjølstad på første stolpe, men også denne gang stoppet ballen i metallet.
Helt på tampen skulle Melgalvis få en ny mulighet. HamKam fikk frispark på kanten av 16-meteren, men brumunddølen klarte ikke å overliste Sten Grytebust i AaFK-buret.
Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
26/06/2022 PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
26/06/2022 PÅ 20:42