Stabæk - Kristiansund: 3-0
I fjor var Stabæk-trener Eirik Kjønø i bunnstrid med OBOS-laget Grorud som hovedtrener. Da klarte de gulkledde akkurat å holde plassen. Året etter står nå Kjønø i samme posisjon med Stabæk, og de siste fire kampene er utrolig viktige for at laget skal unngå direkte nedrykk.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
27/06/2022 PÅ 15:14
– Det er tøft nå. Men det er nå og her vi kan gjøre noe med situasjonen, sa Kjønø før kampen mot Kristiansund søndag ettermiddag.
Og var det noe Stabæk gjorde - så var det akkurat det. Med god hjelp av Kristiansunds keeper Sean McDermott.

– Jeg ble satt ut

Etter bare fire minutter kom Stabæk til en stor sjanse. Fredrik Haugen fikk skyte fra 16-meteren, og KBK-keeper McDermott ga en unødvendig retur. Stabæk-spiller Fitim Azemi tok returen, men klarte ikke å unngå keeperhanskene.
– Herregud, at jeg ikke setter den. Jeg ble satt ut av at jeg fikk gå alene på den returen. Men det er jo klart for dårlig. Den skal jo bare sitte nede i hjørnet der, sa Azemi til pausen.
Samtidig som denne kampen, spilte Brann borte mot Sandefjord. Brann kriger i bunnen med Stabæk - og lå med lik poengsum før dagens kamper. Det ble derfor full jubel på Nadderud da det ble sagt over høytaleren at Brann lå under 2-1.
Ellers hadde Kristiansund mye ball i starten, men Stabæk var farligst. I et tilbakespill fra KBK-forsvarer til keeper, gikk Stabæk-spiller Markus Solbakken ut i 100 etter - og McDermott bommet totalt på ballen. Heldig for sistnevnte at ikke Solbakken var først på den.

Gamechanger

Det var da i de siste 45 minuttene at alt skjedde. Fire minutter inn andre omgang fikk Stabæk-spiller Markus Solbakken endelig sitt første Eliteserie-mål, og mye takk til keeper McDermott som lot ballen skli under seg.
Se målet her:

– En gavepakke fra McDermott!

Og det holdt ikke med det!
Kun tre minutter senere satt Fredrik Haugen, tidligere Brann-spiller, 2-0 og fansen kunne hoppe av glede.

– Årets to største tabber

Dette var virkelig ikke dagen for KBK-keeper McDermott, som har ellers i sesongen vist dyktighet og reddet KBK flere ganger.
Med 12 minutter igjen på klokken, presset Stabæk høyt. McDermott fikk ballen, klarerte den rett til Stabæk-spiller Oliver Edvardsen på syv meter som lett trillet ballen i mål.
– Dette er faktisk så svakt at det ser ut som han gjør det med vilje. Det ser klovnaktig ut, sa Discovery-ekspert Bengt Eriksen om McDermotts prestasjon.
– Han har holdt på sånn her siden første minutt av kampen. Det er årets to største tabber i år, sa Discovery-ekspert Joacim Jonsson.
Se det tredje målet til Stabæk her:

Her gjør han nok en tabbe

Kampen endte 3-0, som resulterer i at Stabæk nå ligger på kvalikplass - foran Brann og Mjøndalen. Kristiansunds medaljejakt derimot ble enda tøffere.
Hør hva KBK-trener Christian Michelsen hadde å si om tapet:

– Det er jævla irriterende

Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
26/06/2022 PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
26/06/2022 PÅ 20:42