Populære sporter
All sport
Vis alt

Tromsøs tredje store salg i boks: – De har funnet en modell som funker

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 25/01/2023 klokken 18:21 GMT+1

August Mikkelsen (22) forlater Tromsø. Nok en gang gir det klingende mynt i kassen for Eliteserie-klubben.

F.v. Ruben Yttergård Jenssen, August Mikkelsen og Warren Kamanzi.

Foto: NTB

August Mikkelsen er klar for Hammarby. Det bekrefter Tromsø på sine hjemmesider.
Han har signert en femårskontrakt med Allsvenskan-klubben. Ifølge TV 2 skal totalrammen for overgangen ligge på over 20 millioner norske kroner.
– Vi er både stolte og glade over at vi har fått til en god avtale, både for klubb og spiller. Målet med den strategien vi har valgt gjennom å utvikle unge og uetablerte spillere til å bli Eliteserie-spillere er at de i neste fase selges for å oppnå drømmene sine, sier sportssjef i Tromsø, Lars Petter Kræmer-Andressen til til.no.
– Klarer vi dette over tid vil også klubben ha et bedre økonomisk fundament å stå på, som igjen vil gi bedre rammevilkår for å utvikle nye spillere, fortsetter han.

Imponert

Mikkelsen kommer fra en kjempesesong med Tromsø. På 26 Eliteserie-kamper scoret han sju mål og leverte fem målgivende. Blant annet scoret han to mot Rosenborg hjemme på Alfheim og bidro sterkt til 3-2-seieren over erkerival Bodø/Glimt.
Discoverys fotballekspert Asbjørn Myhre har latt seg imponere av det tromsøværingen har levert de siste sesongene.
– De par siste årene har han vært veldig god og tatt nye steg. Han er en spiller som er i stand til å gjøre ting som gjør han veldig populær blant fansen. Enten det er om å sette frispark i mål eller varte opp med frekke stikkere og dragninger, så har han veldig mye av det der.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Gullkalven med drømmescoring: – For en spiller

Storklubb

I Hammarby kan August Mikkelsen forvente seg å spille foran over 25 000 tilskuere. Forrige sesong satte de ny publikumsrekord i Allsvenskan med et snitt på 26 372 tilskuere gjennom sesongen.
Myhre har troen på at 22-åringen kan bli en publikumsfavoritt på Tele2 Arena.
– Det er selvfølgelig en kul klubb å spille i for en spiller med litt «showmanship» i seg. Han kommer til en større klubb med større rammer, så kanskje kan det være en bra overgang for ham.
Flere klubber har det siste året vist interesse for TILs gullkalv. I sommer kunne Discovery avsløre at både Bodø/Glimt og Lillestrøm jaktet Mikkelsen. Det var også konkret fra svenske og danske klubber den gang.
Det er selvfølgelig bittert for TIL-fansen at han forsvinner. Det positive får være at han ikke gikk til Bodø/Glimt. Sånn sett er det kanskje bedre at han gikk til Hammarby, sier Myhre og ler.

Tredje profilen ut dørene i vinter

I tillegg til Mikkelsen, har klubben solgt Warren Kamanzi til Toulouse og Eric Kitolano til Molde.
Kamanzi, som ble kåret til banens beste i hans første kamp fra start mot Ajaccio i cupen, ble solgt for mellom seks og sju millioner kroner. Backen rakk kun å spille én sesong for Tromsø etter at han kom gratis fra Rosenborg for ett år siden.
Kitolano ble på sin side solgt til Molde for en prislapp på rundt fire millioner kroner. Indreløperen kom gratis til Tromsø før 2020-sesongen, og leverte knallsterkt i Eliteserien i fjor, med 13 scoringer og fire målgivende fra hans midtbaneposisjon.
– Tromsø har gjort en veldig bra jobb med å forvalte talentene deres. Der har de som klubb utviklet seg veldig, og det ser ut som de starter med å få en veldig bra måte å drive på.
– Det ser ut som de har funnet en modell som funker, understreker Myhre.
Forrige sesong solgte de også både Thomas Totland og Jacob Karlstrøm for millionsummer.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame