Populære sporter
All sport
Vis alt

Tromsø vurderer Martin Høyland, og en forlengelse av kontrakten til Runar Espejord

Andreas Hopen

Oppdatert 18/07/2021 klokken 18:08 GMT+2

Tromsøs sportslige leder ser ingen åpenbare mangler i troppen, men er på utkikk etter de riktige spillerne.

Martin Høyland

Foto: NTB

1. august åpner overgangsvinduet i Norge. En klubb som er ganske fornøyd med tingenes tilstand er Tromsø. Tidligere i sommer hentet de Sakarias Opsahl på lån med oppsjon for kjøp fra Vålerenga. Nå holder de på å kartlegge aktuelle spillere, men sportslig leder i Tromsø føler ikke det er noen posisjon som skriker etter å bli forsterket.
– Det er ingen åpenbare hull i laget vårt, slik jeg ser det, men vi jobber for å finne de riktige typene som kan komme til oss, sier Andreassen til Discvery.
I vinterens overgangsvindu forsøkte Tromsø å hente Groruds midtbanespiller Martin Høyland. Det ble ikke noen overgang da, men tromsøværingene har ikke gitt opp 25-åringen.
– Martin er en spiller vi vurderer. Han har ikke gjort seg bort i vår, for å si det slik, sier Tromsøs sportslige leder Lars Petter Andreassen.
Etter at Eirik Kjønø tok over Stabæk har også de meldt at det er en spiller .
Spilleren selv var klar på én ting, da Discovery snakket med han for en drøy uke siden. Han føler seg klar for større oppgaver.
– Det er ikke til å legge skjul på at jeg vil spille i Eliteserien, det er mitt neste steg, sa Høyland da.
Om interessen i vinter, som til slutt kulminerte i bud fra blant andre Tromsø, sa Høyland følgende.
– Det skjedde ting i vinter som gjorde at det ikke ble helt riktig for alle parter, forklarte 25-åringen den gang.

Forsøker å forlenge avtalen

20. juli går Runar Espejords låneavtale med Tromsø ut. Spissen, som har kontrakt med Herenveen ble skadet i serieåpningen, og er enda ikke tilbake. Hvor han fortsetter karrieren er usikkert.
– Vi er fortsatt i dialog med Herenveen. Han har vært skadet ganske lenge, og det er ikke helt sikkert når han er klar. Det er noen ting som må på plass først, sier Andreassen om Espejord.
Tromsø har lyst å forlenge avtalen med spissen, men er avhengig av at det er lav økonomisk risiko. Det betyr at Herenveen må ta en del av kaka.
– Jeg opplever at alle parter forstår situasjonen, men slik det er nå så ligger det ikke an til å bli en rask avklaring, mener den sportslige lederen.
picture

– For en kontring

I skadefraværet til Espejord har Moses Ebiye og August Mikkelsen figurert på topp for Tromsø. I tillegg til at danske Jonas Rothmann har kommet inn som et spissalternativ.
Selv om det er relativt tynt besatt i angrepsrekka akkurat nå, vil ikke Andreassen bekrefte at de må på spissjakt.
– Som sagt så føler ikke vi at det er noen plass som skriker etter forsterkning, men det er klart at vi må se an hva som skjer med Runar.
Se Gaute Hellstrup snakke om Espejord-forhandlingene her foran kampen mot RBK.
picture

Gaute Hellstrup om Runar Espejords fremtid

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame