Tromsøs styreleder Stig Bjørklund mener det må tas grep for at den nyopprykkede klubben skal klare å holde seg i Eliteserien.
Det var Nordlys som omtalte saken først.
– Resultatmessig er vi i en krevende situasjon, noe tabellen også viser. Vi må ta grep for å bedre resultatene, sier Bjørklund til Nordlys.
Eliteserien
Dette er måltyven RBK jakter: – Han har vært en åpenbaring denne sesongen
13 TIMER SIDEN
2. august skal klubben ha et møte hvor de skal diskutere akkurat dette. Bjørklund nevner at muligheter for å hente inn fortsterkninger og spørsmål om hva trenerteamet trenger står på blokka.

For mange mål i mot

Så hva er det trenerteamet trenger?
Discovery tok en prat med hovedtrener Gaute Ugelstad Helstrup.
– Vi hadde akkurat en god dialog på dette, og fikk pratet litt løst og fast om hva som har funket i år hittil og hva som ikke har funket, sier Helstrup til Discovery.
– Hva er det dere synes har funket?
– Vi har gjort noe bra ute på banen, men så ønsker vi å gjøre det enda bedre. Når vi er gode så er vi absolutt gode nok, og det synes jeg vi var en drøy omgang mot Rosenborg på søndag. Men vi må finne ut hva vi kan gjøre for å bli enda bedre, hvorfor det har gått galt oh hva som gjør at vi sliter i perioder, sier Helstrup.
Etter hjemmetapet mot Rosenborg søndag 18. juli, ligger Tromsø på en 14. plass på tabellen. Tromsøværingene står med syv tap, to seire og fire uavgjort.
– Hva er det som ikke har funket?
– Det er flere ting. Er det én konkret ting, så er det at vi har sluppet inn vesentlige flere mål enn hva vi hadde håpet på. Forsvarsspillet vårt har vi lyst til å dra opp enda mer på agendaen, mener Helstrup, som legger til at han synes det var fint å få andres perspektiver og blikk på ting - etter dialog med blant annet Bjørklund tidligere.
Hittil i år har laget sluppet inn 24 mål og scoret elleve i Eliteserien.

Forsterkninger

– Nå er det tre uker til neste seriekamp. På den tiden skal vi gjøre noen justeringer på måten vi spiller på, trener og hvordan vi skal utnytte ressursene enda bedre enn det vi gjør. Vi tenker litt høyt, fortsetter Helstrup.
– Så kanskje noen nye ressurser i forsvaret?
Det kan hende det blir noen endringer, men dere får følge med. Det er det som blir spennende, avslutter treneren.
Styreleder Bjørklund understreker til Nordlys at trenerspørsmålet ikke vil være på agendaen på møtet.
– Vi opplever at det jobbes godt i trenerteamet, og at det ikke er der utfordringene ligger, sier Bjørklund til Nordlys.
I siste episode av Indre Bane diskuterte Joacim Jonsson, Asbjørn Myhre og Gunnhild Toldnes også situasjonen i Tromsø.
– Jeg ser ikke for meg at Helstrup skal være noe diskusjonstema, eller at han skal leve farlig. De fikk en brukbar start som et nyopprykket lag, men er inne i en dårlig periode nå. De har falt sammen med ganske mange viktige spillere ute med skader, og så god og bred er ikke Tromsøs stall til at de bare kan flyte videre på det, sa Myhre i vodcasten.
– Etter de fikk skader i laget, har det vært dårlig. De fylte vel på med litt «spillermasse», og ikke kvalitet før sesongen, la Jonsson til.

Gaute Hellstrup om Runar Espejords fremtid

Eliteserien
Bekreftet: Fagermo og Nornes gjenforenes i Vålerenga: – «Once in a lifetime»-mulighet
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
I GÅR KLOKKEN 19:21