Populære sporter
All sport
Vis alt

Pálsson trener seg opp på Island etter hjertestansen: – Emil er fortsatt Sarpsborg-spiller

Vegard Kjøllmoen Steien

Oppdatert 05/04/2022 klokken 20:11 GMT+2

Emil Pálsson (28) har ikke vært på fotballbanen siden han kollapset mot Stjørdals-Blink i fjor høst, men sportssjefen i Sarpsborg bekrefter at han fortsatt er en del av klubben.

Emil Pálsson

Foto: NTB

Pálsson kollapset med hjertestans og mottok livreddende førstehjelp på tampen av fjorårssesongen. Den islandske midtbanespilleren var på utlån fra Sarpsborg 08 til Sogndal da hendelsen skjedde.
Etter den dramatiske hendelsen 1. november har ikke 28-åringen vært å se på banen, men Sarpsborgs sportssjef Thomas Berntsen bekrefter overfor Discovery at midtbanespilleren fortsatt er under kontrakt med den norske klubben.
– Emil er fortsatt Sarpsborg 08-spiller. Han er på Island og trener seg opp der. I utgangspunktet har han fått klarsignal til å spille fotball igjen, og så får vi se hva slags nivå han kommer tilbake på, forteller Berntsen.
Det er fremdeles ikke bestemt når midtbanespilleren vil returnere til Norge.
– Han kommer nok til å være på Island noen måneder til, så tipper jeg at han vil komme til oss for å kjenne litt på forholdene. Vi får se om han klarer å komme helt tilbake på toppnivå, og da er det kanskje greit å teste det et annet sted før han eventuelt kommer tilbake for fullt, fortsetter sportssjefen.
Artikkelen fortsetter under videoen.
picture

Gauseth oppsummerer: Strømbrudd, krampetrøbbel og kjempetabbe

Gledelig gjensyn

Tidligere i vinter var Emil Pálsson med resten av Sarpsborg-troppen under deler av treningsleiren på Marbella. Islendingen trente naturligvis ikke for fullt, men kunne gjennomføre enkle individuelle øvelser på feltet.
Etter dette dro han til Island for å fortsette treningsarbeidet, og han holder jevnlig kontakt med ledelsen i klubben.
– Vi har dialog, men ikke dag til dag. Det er mye mer langsiktig enn som så, sier Berntsen.
Sportssjefen kan ikke uttale seg for mye om Pálsson sin fremtid i Sarpsborg, men understerker at det viktigste for klubben er at midtbanespilleren fungerer som normalt i hverdagen.
– Vi får se hvor han kommer tilbake med tanke på fotballkarrieren hans. Det er sekundært, sikkert både for han og for oss. Det viktigste er at han fungerer som menneske.
Sett denne?
picture

Saltnes: – Stålkontroll til tross for at de ligger i 5-5-0-formasjon

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame