Oppdatert 06/07/2022 klokken 21:24 GMT+2

Jerv stod uten poeng på bortebane så langt denne sesongen. Torsdag ventet en av de tøffeste bortekampene på papiret, men en tysker i fyr og flamme sørget for en historisk Jerv-dag.

Perlevolley: Her sjokkerer han Aker stadion

Molde - Jerv 1-1 (0-0)
Molde var enorme favoritter da Jerv tok turen til Aker Stadion. Bortelaget stod uten poeng på fremmed gress før de tok turen til Rosenes by, men Jerv kom fra en opptur hjemme mot FK Haugesund i forrige runde og hadde planer om å bygge videre på den prestasjonen.
Blant de som virkelig tørstet etter årets første bortepoeng var Øystein Øvretveit. Keeperen, som for alvor viste seg fram for Fotball-Norge under kvalikkampen mot Brann i desember, var lenge i det umulige hjørnet.
Strafferedning og feberredninger i den første omgangen gjorde at gjestene kunne gå til pause med et poeng i lomma.
Etter tre strake omganger uten nettkjenning, skulle stjerneskuddet fra Elfenbenskysten, David Datro Fofana, sørge for hull på byllen like etter hvilen.
Da de fleste nok hadde sett for seg at Molde skulle gå mot en komfortabel seier, skulle en tysker i superform dukke opp for tredje kamp på rad.
Felix Schröter sørget for utligningen med nok en scoring. I hans første start for sesongen, fikk den tidligere U-landslagsspilleren æren av å sette inn 1-1 etter et strålende forarbeid av Aral Simsir.
Det ble - sjokkerende nok - kampens siste scoring. Jerv kunne slippe jubelen løs for deres første bortepoeng på øverste nivå noensinne.
Et slagent Molde måtte på sin side konstantere at det var to poeng som gikk tapt. Romsdalingene blir liggende på 2. plass, og er nå tre poeng bak serieleder Lillestrøm.
Jerv blir liggende nest sist på tabellen, men har nå like mange poeng som Vålerenga. Grimstad-klubben står med elleve poeng.
Se scoringen til Schröter øverst i saken.

Skryter av sisteskansen

– Vi tar med oss det vi kan, og ett poeng her er knallsterkt, sa Arne Sandstø til Discovery etter kampen, som legger til at laget hans nå er på gang.
Selv om det var Felix Schröter som satte inn 1-1-scoringen, valgte både han, Simsir og Sandstø å trekke fram Øystein Øvretveit etter kampen.
Straffespesialisten vartet nok en gang opp med en redning fra ellevemetersmerket.
– Vi så han på Intility mot Brann, så vi vet at han kan det. Han har gjort det før i år også. Han er en solid keeper solid keeper som gjør jobben. Han vet hvor alle i Eliteserien skyter. Han har blitt en veldig, veldig god keeper som vi er happy med, la Sandstø til.

– En kamp vi skal vinne

Molde måtte ta til takke med uavgjort for andre kamp på rad. Trener Erling Moe var skuffet over at ikke alle de tre poengene ble igjen i Molde.
– Det er en kamp vi skal og bør vinne. Dessverre er vi ikke gode nok i dag.
– Det blir lite oppfinnsomt, så i dag er det en skuffet gjeng, la Moe til.
Molde måtte klare seg uten kaptein Magnus Wolff Eikrem for andre kamp på rad, og for andre kamp på rad slet Molde med å skape muligheter.
«Helt utrolig hvor tafatte Molde er uten Eikrem på banen. Tregt balltempo, manglende bevegelser i bakrom og kvalitet. Heldige som ikke ligger under etter Schröters megasjanse», skrev Discoverys fotballekspert Christian Gauseth på Twitter i pausen.
Moldes hovedtrener vil ikke bruke kapteinens fravær som en unnskyldning.
– Vi skaper sjanser i dag også, men vi blir unøyaktig. Det å prate om spillere som ikke er tilgjengelig har ikke så mye for seg. Vi må jobbe med de spillerne vi har til enhver tid. Dessverre er ikke det nok i dag.

Nære sjokkåpning

Jerv var nære ved å sjokkere på Aker Stadion allerede etter sju minutter. Magnus Grødem slo et grusomt tilbakespill i retning Karlstrøm. Felix Schröter var årvåken og snappet opp ballen før Molde-keeperen aggerte.
Tyskeren, som ble matchvinner i forrige serierunde, forsøkte å runde sisteskansen, men Karlstrøm vartet opp med en god inngripen. Han lot seg ikke lure og fikk slått avslutningsforsøket ut til et hjørnespark.
Molde fikk sin første mulighet etter 13 minutter. Kaasa avsluttet fra returområdet etter et hjørnespark. Skuddforsøket gikk via et Jerv-ben, men Øystein Øvretveit reagerte raskt. Bergenseren fikk slått ballen ut over sidelinjen.
Etter en drøy halvtime fikk Molde tildelt straffespark etter en hands av Ole Martin Kolskogen. Sivert Mannsverk fikk ansvaret fra ellevemetersmerket, men umulige Øvretveit var lynraskt nede og stoppet midtbanespilleren.
Utenom straffesparket og Kaasa-skuddet slet Molde med å spille seg til store muligheter, som måtte gå til pause uten nettkjenning.
Her kan du se Øvretveits strafferedning:

Her redder straffespesialisten igjen: – Virker nesten som han har et overtak

Forløsende Fofana

Hjemmelaget kunne senke skuldrene tidlig i den andre omgangen. Kun fem minutter tok det før 19 år gamle David Datro Fofana viste seg fram.
Hjemmelaget vartet opp med et vakkert angrep. Blåtrøyene rullet opp på venstresiden. Til slutt fant Emil Breivik ivorianeren ute i feltet. 19-åringen fikk en enkel oppgave med å sette inn kampens første scoring.
Fofana fikk en ny mulighet etter timen spilt. Molde kontret og kom fire mot to, men spissen forsøkte å gjøre det selv. Istedenfor å spille videre, gikk han for avslutningen fra 18 meter. Det viste seg å være et dumt valg, og skuddet gikk langt til side for Øvretveits mål.

Simsiralabim

Etter at Molde hadde styrt alt det første kvarteret av den andre omgangen, skulle Jerv spille seg gradvis inn igjen. Plutselig kom gjestene seg til flere halvfarligheter, og etter 64 minutter skulle de få uttelling.
Den danske kantspilleren Aral Simsir tok på seg tryllehatten, da han fra sin høyrekant driblet seg inn i banen og chippet gjennom Felix Schröter. Tyskeren klemte til på helvolley og ballen ble hamret opp i nettaket bak Karlstrøm.
Et lettere sjokkert hjemmelag slet igjen med å spille seg til de store sjansene etter utligningen. Nærmest var John Olav Norheim, som holdt på å sette ballen i eget mål åtte minutter før slutt.