«Nedenstående gjelder for alle klubber i Viken fylke. Myndighetene innfører det høyeste tiltaksnivået, tiltaksnivå A, i Viken fylke fra og med midnatt mandag 15. mars. Det betyr at all toppidrett i fylket stenges ned. De nye restriksjonene er innført uten noen form for forvarsel. Situasjonen er alvorlig, og NFF vil føre tett dialog med NIF og myndighetene om veien videre» står det i en epost fra NFF, skriver Romerikes Blad.
Daglig leder i Ull/Kisa, Andreas Aalbu, reagerer på meldingen.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
I GÅR KLOKKEN 20:24
– Vi er veldig overrasket. Spillere våre har levd i kohort i lang tid uten et eneste smittetilfelle, så det er skuffende at de ikke kan trene, mens lag i Oslo kan. Vi må bare forholde oss til de beskjedene vi får, men vi regner med at vi får mer informasjon i morgen, sa Aalbu til RB sent mandag kveld.

– Meningsløst og uforståelig

Det samme sier Joacim Heier, sportssjef i Fredrikstad, til Eurosport.no.
– Vi kan ikke gjøre noe annet enn å forholde oss til det. Dette er et forbud, ikke en anbefaling. Vi har fått en klar beskjed om at ikke kan trene, sier Heier.
– Det er et enormt paradoks at dette gjelder Viken, men ikke Oslo. Tiltakene i Viken er på bakgrunn av Oslo, men i Oslo har man tatt et bevisst valg om å opprettholde toppidretten. Å stenge Viken da, blir helt meningsløst og uforståelig, legger han til.
Saken fortsetter under videoen.

Mener stortalentet ikke burde være en del av Branns faste stopperduo

– Veldig krevende

Han viser til at det kanskje er snakk om rundt 400-500 personer som rammes av tiltaket.
– Man skulle tro at de var mulig å gjøre noen få tilpasninger for noen mennesker som lever under relativt strenge retningslinjer. Vi får håpe Norges Idrettsforbund klarer å påvirke her. De er nøkkelen i dette. Det blir veldig krevende om fem klubber i Eliteserien og tre klubber i OBOS-ligaen ikke får trene. En ting er karantene i sju til ti dager, men nå kan det være snakk om fire uker, sier Heier.
Tiltakene som ble innført i Viken gjelder frem til 11. april. Om samme dato gjelder for all toppidrett, står det ikke noe om i meldingen fra NFF.
– Hvis dette gjelder frem til 11. april, er det vanskelig å se for seg seriestart i begynnelsen av mai. Da må man utsette. Men det er lang tid til å påvirke og endre frem til da. Det store spørsmålet er om det blir rettet opp. Det er veldig rart hvis Oslo tar et bevisst valg om å opprettholde toppidretten, mens omkransende kommuner må stenge ned, sier Heier.
I Eliteserien gjelder tiltaket Strømsgodset, Mjøndalen, Stabæk, Sarpsborg 08 og Lillestrøm, mens i OBOS-ligaen gjelder det FFK, Strømmen og Ull/Kisa.
Mandag kveld gikk også formannskapet i Sandefjord inn for et forbud mot organisert trening for de over 20 år, skriver Sandefjord Blad.

Ser lyst på det

Thomas Berntsen, sportssjef i Sarpsborg 08, sier til Eurosport.no at meldingen kom brått på.
– Vi må huske på at lyset i tunnelen blir kraftigere og kraftigere. Flere blir vaksinert. Dette kommer til å være i vater om noen måneder. Det er en tøff kneik vi skal over nå, men vi er en del av samfunnet. For Sarpsborg har alltid omdømmet vært det viktigste. Det agerer vi etter nå, sier Berntsen.
I Sarpsborg er spillerne blitt gitt langhelg etter en knalltøff oppkjøring.
– Fra vårt perspektiv er dette en litt brutal beskjed å få. Fotballen har vært veldig flinke med protokollen, det har ikke vært noe smitte mellom lagene. Vi håper og tror at det kommer en protokoll som gjør at fotballen er oppe i løpet av veldig kort tid, utdyper han.
Saken fortsetter under videoen.

Skeptisk til talentets overgang: – Hvem skal han skyve ut?

Tror på et unntak

Nærmere hovedstaden, i Stabæk, er spillerne i karantene etter at sju spillere testet positivt for koronaviruset. Dermed har nedstengningen lite å si for dem per nå.
– Vi fikk meldingen i går kveld, så diskuterer man det. Vi tror ikke at det blir langvarig. Vi har håp og tro på at toppidretten får et unntak, sier sportssjef Torgeir Bjarmann til Eurosport.no.
Han sier det er en stor dugnad som må gjøres for å takle den siste smittebølgen, og at Stabæk skal være med på den dugnaden.
– Det er mange i samme båt i Viken fylke. Ikke bare i Eliteserien, men også i OBOS. Jeg tipper de aller fleste gjør sitt beste og er lojale til de restriksjonene som kommer. Vi må være med på denne dugnaden. Vi har opplevd hvor smittsom den engelske variaten er, sier Bjarmann.
(©NTB / Eurosport.no)
Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
13/08/2022 KLOKKEN 08:11
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 KLOKKEN 07:33