Det bekrefter kulturminister Abid Raja overfor VG.
Ifølge statsråden kan toppklubbene i fotballen dermed begynne å trene allerede fra tirsdag ettermiddag.
Eliteserien
Ekspertenes dom: Dette er Eliteseriens mest verdifulle spillere
41 MINUTTER SIDEN
– Jeg er veldig glad for å meddele at gis det åpning for organisert trening for toppidrettsutøvere. For fotballen begrenses dette til de to øverste divisjonene for kvinner og menn. Ellers er det all organisert toppidrett, altså utøvere definert av Norges idrettsforbund til å ha idretten som sitt hovedvirke. De må selvsagt følge sine smittevernprotokoller, sier kulturminister Raja.

– Veldig glade

Lørdag ble perioden med ekstra strenge smitteverntiltak forlenget for en rekke kommuner i Viken. Stabæk. Strømsgodset, Mjøndalen, Sarpsborg og Lillestrøm sto dermed i en situasjon der de ikke kunne starte opp med fellestreninger før 26. april.
– Vi er veldig glade for dette, nå er det bare å gønne på, sier en godt fornøyd sportssjef i Sarpsborg 08 Thomas Berntsen til Discovery.
Nå får altså toppfotballen det ønskede unntaket fra tiltaksnivå A, under forutsetning av at den oppdaterte smittevernprotokollen følges.
– Dette er en stor lettelse. Samtidig blir det nå en stor utfordring å holde klubbene smittefrie, så vi må fortsatt ha et svært høyt fokus på smittevern til enhver tid, legger han til.

Treningskamp-avklaring fredag

Norges Fotballforbund har vært tydelig på at uten et raskt unntak vil det bli vrient å starte Eliteserien som planlagt 8. og 9. mai.
– Vi er svært takknemlig for unntaket fra det strengeste tiltaksnivået. Det betyr at vi kan starte opp med seriespill i toppfotballen som planlagt, etter en periode med forberedelser og treningskamper, sier NFFs generalsekretær Pål Bjerketvedt til NTB.
En avklaring om når treningskamper blir tillatt, er ventet å komme fredag. Også der har det vært stans i en lengre periode.
– Vi spiller treningskamp på søndag, vi, sier en klar og tydelig Berntsen til Discovery.
– Planen er at vi kommer til å si ja eller nei til dette 16. april, slik at de kan starte opp sine treningskamper fra 17. april, sa kulturminister Abid Raja (V) til NTB forrige uke.

Idrettspresidenten jubler

Eliteserien skulle opprinnelig ha startet 5. april, men måtte utsettes som følge av strenge smitteverntiltak. Nå går det altså mot åpningskamper 8. og 9. mai.
Unntaket som nå er gitt betyr også at andre deler av toppidretten får unntak fra det strengeste tiltaksnivået og kan gjenoppta mer aktiviteten i de aktuelle kommunene.
– Dette er gledelige nyheter for toppidretten. Forbudet mot organisert trening for våre toppidrettsutøvere i kommuner med det høyeste tiltaksnivået har skapt store utfordringer, spesielt knyttet til nødvendige forberedelser mot forestående kamper, konkurranser og mesterskap nasjonalt og internasjonalt, sier idrettspresident Berit Kjøll til NTB.
De ulike treningsmulighetene i toppidretten har skapt debatt om ulike konkurransevilkår.
– Ved å avvikle forbudet opplever jeg at myndighetene anerkjenner betydningen av fair play for norsk toppidrett, og at alle våre fremste utøvere skal ha like konkurransevilkår. Nå gleder vi oss over beslutningen og ser fram til en trygg oppstart av både treningskamper og seriekamper for flere idretter i ukene fremover, sier Kjøll.
(©NTB/Eurosport)
Eliteserien
Ikke imponert over Vikings Ofkir-interesse: – Knapt et bud i det hele tatt
44 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Frykter ikke spiss-konkurranse: – Vi fungerer bra sammen
21 TIMER SIDEN