LILLESTRØM (Discovery):
Tre dager etter at Gjermund Åsen valgte å droppe intervju med Discovery både til pause og ved full tid, får vi endelig snakket med trønderen etter en litt roligere LSK-trening. For det gikk en kule varmt hos den erfarne midtbaneeleganten i serieåpninga.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
I GÅR KLOKKEN 20:24
– Det kokte. Vi leverte ikke på det nivået vi skulle. Da prioriterte jeg å være sammen med laget for å fikse ting i stedet for å stå på TV. Laget kommer først og TVen dropper jeg da, sier han.
16 minutter inn i kampen ledet nederlagsdømte Strømsgodset 2-0. Da Herman Stengel ekspederte straffesparket kanarifuglene hadde pådratt seg, tok Åsen umiddelbart grep og samlet alle spillerne i en sirkel i egen 16-meter mens Godset-spillerne feiret.
– Vi virket på hæla. Det var musestille, vi var forknytt og ingen turte å ta ansvar. Det var ingen som hjalp hverandre eller bidro med noe positiv energi. Det ble en liten trøndersk salve, rett og slett.
– Hva var det du sa i den sirkelen?
– At vi må starte med det grunnleggende. Hjelpe hverandre med posisjonering, spre positivitet, spille hverandre gode og den typen ting, forteller han.
– Var det skuffende at man trengte en sånn samling kun 16 minutter inn i sesongen?
– Ja, jeg synes det. Vi snakket veldig mye i forkant om at starten vår måtte være god. Den har vært det i treningskampene, så det er litt rart. Jeg tror ikke det har noe med nerver å gjøre.
– Nå har vi hvert fall sett video av det, analysert og funnet ut hvordan vi skal ta taket på kamper fra start av.
Det er ingen tvil om at han føler seg litt ekstra ansvarlig for et - særlig bakover i banen - ganske ungt LSK-mannskap.
– Jeg har jo vært med en stund og har både spilt på lag i bunnen og lag i toppen av tabellen. Min erfaring er at det å stå sammen som et lag og å gi hverandre positiv energi er ekstremt viktig.
– De første 15 minuttene av Godset-kampen virket det som om folk hadde mer enn nok med seg selv. Det var veldig lite beskjeder til hverandre der ute og ingen enighet om hva vi skulle gjøre.
Her snakker han om salven som kom:

– Det kom en trøndersk salve

Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
13/08/2022 KLOKKEN 08:11
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 KLOKKEN 07:33