Kristiansund - Rosenborg:1-0
Saken oppdateres!
Eliteserien
RBK henter stopper fra dansk fotball: – Den største klubben i Norge
I GÅR KLOKKEN 15:07
Rødt kort, straffebom, annullert mål og scoring - kampen mellom Kristiansund og Rosenborg manglet ingenting for å bli en meget underholdende søndagskveld for de 4444 tilskuerne som hadde tatt turen til Kristiansund Stadion. I tillegg til at KBK vant for første gang over trønderne i Eliteserien noensinne, passerte de også RBK på tabellen og ligger i skrivende stund som nummer tre.

Direkte rødt

Det ble dramatisk i Kristiansund etter kun 20 sekunder spilt, da Rosenborg-spiller Adam Andersson rev ned KBKs Moses Mawa inni 16-meteren. Dommeren blåste for straffe og ga Andersson direkte rødt kort.
Se situasjonen her:

Her blir RBK-spilleren utvist etter 20 sekunder

Bendik Bye tok på seg ansvaret for straffesparket, men plasserte ballen midt på RBK-keeper Julian Faye Lund. Alt dette på bare to minutter, og KBK-fansa hylte i fortvilelse. Men fortvilelsen skulle de ikke få føle på for lenge. Syv minutter etter straffebommen fikk hjemmelaget hjørnespark. Etter litt fram og tilbake i RBKs 16-meteren, landet ballen foran Snorre Strand Nilsen - som utlignet og sendte KBK-fansen til himmels.

Annullert mål

RBK begynte å sprekke mer og mer opp for hvert minutt i første omgang, og aggresive KBK untyttet det til det fulle. Bare noen få minutter før pause setter KBKs Bye ballen i mål - men scoringen ble annullert på grunn av offside.
Hjemmelaget ledet 1-0 til pause.
– Det er vanskelig no å spille med 11 mann. Det blir en helt annen kamp når vi får rødt kort etter bare noen få minutter, sa RBK-spiller Erlend Dahl Reitan til pause.

– Storebror på besøk

Det ble mye løping på gjestene med 10 mann på banen i de siste 45 minuttene. KBK så ut til å fyrverkeri i støvlene, og kom med farlig kontringer på løpende bånd. Til tross for store sjanser for hjemmelaget - og et par mindre for gjestene, endte kampen 1-0 og Strand Nilsen ble matchvinner.
– Det smakte bra, men jeg synes vi gjør en dårlig kamp egentlig. Det blir for mye kaos og vi kontrollerer ingenting. Men resultatet er det som betyr noe. Det var en veldig viktig kamp for å være med i medaljekampen, sa KBK-forsvarer Dan Peter Ulvestad etter seieren.
– Det er storebror som er på besøk, og det er når man først slår Rosenborg i norsk sammenheng at man har gjort seg fortjent til å være med i det selskapet her, sa KBK-trener Christian Michelsen etter kampen.
Se intervjuet med Andersson som fikk rødt kort etter 20 sekunder i kampen:

Uenig i det røde kortet: – Ser verre ut enn det det er

Eliteserien
Ønsket mer lønn – nå er nøkkelspilleren ferdig i klubben
24/11/2022 KLOKKEN 16:50
Eliteserien
Ble hentet på korttidskontrakt i sommer – nå er han klar for tre nye år
24/11/2022 KLOKKEN 10:35