– Det er ingen som er fornøyd med det som skjedde mot Fredrikstad, og ønsker heller ikke å være bekjent av det som skjedde og hvordan vi framsto da.
Det svarer Bjørn Petter Ingebretsen på spørsmål om han og trenerteamet har identifisert problemene som sørget for at drammenserne tapte hele 6-1 for Fredrikstad på Marienlyst søndag.
Eliteserien
Jaktes av Eliteserie-klubber etter nedrykket: – Vil spille på et høyere nivå
19 TIMER SIDEN
Og det stopper ikke der. «BP» er forståelig nok tydelig misfornøyd med hvordan laget hans fremsto.
– Vi har hatt litt møtevirksomhet nå på morgenen der vi har gått i oss selv alle mann. Vi kan ikke fremstå på denne måten.
  • Fikk du med deg høydepunktene da Tromsø slo Vålerenga? Se målene her:

Se høydepunktene: Tromsø vant sjumålsdramaet mot VIF

Ut fra spillermøtet kunne «BP» konkludere med at han ikke er alene om å være skuffet.
– Vi har hatt alle spillerne inne og de ønsker å ta mer ansvar de også. Vi er på en måte der at vi får ikke gjort noe med det som har vært, men vi kan finne ut hvorfor det blir sånn. Hvorfor vi ikke er til stede når dommeren blåser og hva vi skal gjøre fremover. Nå er det veldig kort igjen til seriestart, så vi må være nøye med hva vi prioriterer.

Må dra i samme retning

53-åringen som er inne i sin tredje periode som hovedtrener, denne gangen sammen med Håkon Wibe-Lund, peker på flere ting som ikke stemte søndag.
– Det er egentlig et holdningsspørsmål dette her. Vi må være klare til kamp, forberede oss godt og vise med kroppen at dette er noe vi vil. Vi ble veldig sprikende som gruppe i går, hvor det er en del negativitet med tanke på kroppsspråk og litt slenging til hverandre, og skal vi klare noe med det prosjektet her så må vi unngå sånne ting. Da gjelder det bare å få dratt i samme retning. Det har vi fokusert på i dag og det er vi enige om.
Treneren får støtte av Discoverys ekspert og tidligere Godset-trener Tor Ole Skullerud.
– Hvis du ser på kampen i går ser det ut som de må gjøre all verden. Jeg så en del av den kampen i går, og det var svake saker. Men så er det sånn at i en oppkjøring som nesten bare har begynt, så er det vanskelig å vite hva man skal sette fingeren på, men det var mye i går.
Skullerud peker på blant annet mangelen på viktige spillere i søndagens tropp, der Mikkel Maigaard, Herman Stengel og Lars-Christopher Vilsvik manglet.
– De må få de viktige spillerne på plass og trimmet dette laget i form først og fremst. Det er det viktigste av alt.

Mener denne signeringen kan være avgjørende: – Vil løfte hele klubben

Mandag kunne flere medier melde at midstopperen Gustav Valsvik kan signere for drammenserne i løpet av kort tid. Det er en signering Skullerud mener vil gjøre stor forskjell.
– Tiden går veldig fort og da vil det hjelpe å få det som er en klar forsterkning som vil gi et klart signal i garderoben. Hvis de klarer å lande Gustav Valsvik, er det en god signering. Det føler jeg meg helt sikker på, det vil gi omgivelsene et løft, slår Skullerud fast.

Blessing in disguise

De aller fleste Eliteserie-klubbene starter sin ligasesong nå til helgen, men Godset i likhet med de andre klubbene som holder til i Viken fylke pluss Haugesund, må vente til helgen etter. Slik som det ser ut nå for Godset kan det sikkert være en liten blessing in disguise.
– Ja, det er garantert en fordel for dem. Det er veldig forskjell på hvordan lagene har fått trent, og Godset er ett av lagene som ikke har fått gjort så mye enda, og det er ikke første gangen man ser et lag som er tidlig i oppkjøringen som ikke henger sammen. Etter alt som har skjedd i Strømsgodset så er det ikke umulig å forstå at ikke alt er på stell der i øyeblikket. De har dårlig tid. Det nytter ikke å bruke det som forklaring. De må bare komme seg på jobb og få dette til å se ut som noe så fort som mulig, konkluderer Skullerud.
«BP» ser heller ikke negativt på at de får en uke lengre til å forberede seg på.
– Det hjelper litt, ikke veldig mye. Vi trenger nok den tiden uansett. Seriestarten kommer, så vi må bare være klare. Vi må bare steppe opp alle mann. Vi må slå hardere fra oss og vise ydmykhet og være tøffere mot oss sjøl.
Om Godset klarer å få skuta på rett kjør igjen får vi vite i første serierunde når Lillestrøm står på motsatt banehalvdel 16. mai. Kampen ser du på Discovery+.
Eliteserien
Terminlisten for 2023 er klar – knalltøff åpning for RBK
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Eliteserie-treneren forlenger kontrakten: – Takker for tilliten
I GÅR KLOKKEN 13:08