Høsten 2019 slet han med å få spilletid for Aalesund i OBOS-ligaen. Ett år senere feiret Sondre Brunstad Fet Eliteserie-gull som en viktig brikke i Bodø/Glimts suverene mannskap.
Hva skjedde? Hvordan kunne en som ikke var fast på et OBOS-lag plutselig bli en nøkkelspiller for Eliteserie-mesteren?
Eliteserien
Jaktes av Eliteserie-klubber etter nedrykket: – Vil spille på et høyere nivå
18 TIMER SIDEN
Hovedpersonen selv forteller om den oppsiktsvekkende reisen i Glimts egne podcast «4-3-3» denne uken. En reise som ved en tilfeldighet startet på en strand i Thailand.
– Jeg var på familieferie i Thailand i desember. En dag bestemte vi oss for å reise på en utflukt til en ny strand. Jeg var sammen med Karl Oskar Fjørtoft, som er en venn av svigerfamilien. Han er også en gammel venn av Aasmund Bjørkan (sportssjef i Glimt, journ. anm.), sier Brunstad Fet.

Sendte speidere etter hjemkomsten

De to gamle vennene begynte å snakke fotball. Først generelt, men etter hvert ble det snevret inn. Det var da Brunstad Fets navn ble nevnt.
– Karl Oskar la inn gode ord og snakket veldig varmt om meg, det har jeg jo skjønt i ettertid. Jeg var jo også til stede, men gikk bare rundt og hørte på litt her og der, ler Brunstad Fet.
Etter å ha kommet tilbake til Norge tok det ikke lang tid før ting begynte å skje.
– Aasmund begynte ganske raskt å speide på meg når han kom tilbake fra ferie. Han tok ganske tidlig kontakt med agenten min og interessen tiltok vel allerede i månedsskiftet januar/februar.
Og når henvendelsen kom, var ikke Brunstad Fet i tvil om ha han ville.
– Jeg følte jeg trengte mer spilletid enn jeg hadde fått i AaFK og kom frem til at det var like greit å prøve meg en annen plass. Jeg presset på for å få overgangen gjennom, og skjønte at det satt langt inne for AaFK å slippe en lokal gutt. Men de gikk med på det, og det var ikke vanskelig å takke ja til Glimt når de kom på banen.
Sett denne? Saken fortsetter under:

Setter spørsmålstegn ved Glimt: – Overrasket om de slåss om gull

Fra benkesliting til nøkkelspiller

Og resten er historie. Brunstad Fet gikk fra begrenset spilletid i OBOS-ligaen (8 kamper fra start i 2019) til å spille 26 av 30 kamper for den suverene Eliteserie-mesteren (23 fra start).
– Jeg visste det var en mulighet for å få mye spilletid, samtidig kom jeg jo på et bedre lag med bedre spillere. Men rollen Glimt hadde sett ut for meg passet kvalitetene mine langt bedre enn det som var tilfellet i AaFK. Likevel gikk det jo over all forventning, sier Brunstad Fet.
– Og hadde du ikke tatt den utflukten i Thailand, så hadde du kanskje aldri blitt Glimt-spiller?
– Nei det er jo vanskelig å si, men tilfeldighetene ville det kanskje til at jeg skulle ende opp her, he he.
Eliteserien
Terminlisten for 2023 er klar – knalltøff åpning for RBK
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Eliteserie-treneren forlenger kontrakten: – Takker for tilliten
I GÅR KLOKKEN 13:08