– Nå har jeg det veldig bra. Den siste uken har det bare vært fryd og gammen, sier Jeppe Moe etter en runde på golfbanen en treningsfri formiddag denne uken.
– Driven satt ikke helt i dag. Men jeg er faktisk ganske habil når jeg er i form, sier Moe.
Eliteserien
Uavgjort mellom far og sønn Espejord: – Drar herfra i fred og fordragelighet
I GÅR PÅ 17:26
Han har fått litt ekstra tid til blant annet golf det siste halvannet året.
– Det gjelder å gjøre litt andre ting når man ikke kan spille fotball, sier lysluggen fra Bærum.

Stygg kneskade

Det har nemlig blitt alt for lite fotball på 25-åringen det siste halvannet året.
Moe slo gjennom i Eliteserien for Stabæk i 2016 og gjorde backplassen til sin. Det meste gikk på skinner ut 2019-sesongen. Men smalt det. Korsbåndet røk i en treningskamp mot Haugesund i Marbella vinteren 2020.
Hele 2020-sesongen måtte han se fra tribuneplass. Men denne uken, halvannet år etter skaden, var han endelig tilbake på Nadderud-gresset.
– Det har vært ganske tøft. Særlig de siste månedene hvor det ble mer problemer enn forventet. Jeg ble vel egentlig friskmeldt i februar, men så kom det noen tilbakeslag. Da var det noen ganske mørke perioder. Det har vært tøft, men når det går bedre igjen så glemmer man alt det.
Les også: Jeppe Moe tilbake på trening: – Startet med en tofotstakling
Etter halvspilt kamp mot Tromsø på mandag gjorde Stabæk klart et bytte. Jeppe Moe kom inn på venstrebacken.
– Det lå jo i kortene at jeg skulle inn, så jeg var klar for det. Men jeg var ikke sikker på at det skulle bli 45 minutter. Det var veldig gøy. Vi tapte jo kampen, men jeg synes likevel jeg gjorde et godt innhopp. Det begynner å bli en god stund siden sist, så det var stas, sier Moe, som var relativt lei skadetilværelsen.
– Det er veldig kjedelig å være på gymen mens man vet at de andre trener på feltet. Det er noe man ikke har lyst til. Man mister litt av det samholdet i laget når man bare trener alene. Det er noe jeg savnet, sier Moe.
Saken fortsetter etter videoen:

Unggutten om overgangen: – Fikk temposjokk

Kommende advokat

Men han har brukt tiden så fornuftig han kan, med mye fysisk trening og en del hjernetrening.
– Jeg har trent mye styrke. Nå har jeg en kropp som er bedre rustet, så jeg tror jeg har kommet styrket ut av det. Og så har jeg fått litt mer tid til studier. Så jeg har på en måte hatt en litt annen hverdag den perioden, sier Moe, som kombinerer juss-studiene med fotballen.
– Det er ganske individuelt hvordan man legger det opp, så for meg funngerer det helt fint. Nå som det er sesong igjen er det fotball som er hovedfokuset mitt, men jeg synes det er deilig å ha noe å holde på med på siden og det er fint å ha noe å falle tilbake på etter fotballkarrieren. Men jeg håper det er veldig lenge til den er ferdig.
Det er ikke alle fotballspillere som studerer juss..Har du noen i garderoben du kan diskutere lovboka med?
– Nei, da må jeg gå et annet sted. Å sparre i garderoben blir vanskelig. Det kan skje at jeg får noen spørsmål her og der, og da kan jeg kanskje bidra litt, sier Moe, som heller ikke fristes til å anvende jusskunnskapene når det kommer til botreglementet i Stabæk.
– Botsjef…Nei. Det orker jeg ikke. I garderoben her er det nok for mange klienter som ikke oppfører seg. Så jussen tar jeg heller i det virkelige livet, sier Moe.
Les også: Mos Abdellaoue om skademarerittet: – Jeg skal tilbake
Og planen på sikt er å bli advokat etter endt karriere på fotballbanen.
– Det er planen ja. Jeg har to år igjen av studiene nå og skal fullføre det. Jeg får en litt annen ro når jeg vet at jeg har noe i bakhånd. Men akkurat nå er alt fokuset på fotball. Så får vi ta jobb senere, sier Moe.
Og til tross for en lang periode ute føltes kroppen bra i Nadderud-returen.
– Jeg føler meg bra. Jeg har trent godt og føler meg mye bedre fysisk nå. Jeg har jo trent en god stund så jeg var heller ikke redd for at teknikken eller kneet skulle svikte. Nå mangler jeg bare kamptreningen. Hvis jeg klarer å levere opp mot det jeg forventer av meg selv, så håper jeg å starte kamper om ikke så lenge.
Stabæks neste kamp er borte mot Molde på søndag. Alt fra Eliteserien ser du hos discovery+.
Sett denne?

Se høydepunktene: Moses-dobbel da Tromsø slo Stabæk 3-0

Eliteserien
Herjet foran 20 000: – Elsker sånne kamper
I GÅR PÅ 14:47
Eliteserien
Tidenes 16. mai – ny publikumsrekord på fotballens festdag
I GÅR PÅ 13:56