• Onsdag 19. mai spiller Stabæk årets første kamp i Eliteserien, når Odd kommer på besøk på Nadderud. Se kampen fra klokken 20:00 på discovery+ - sikre deg tilgang her!
NADDERUD (Eurosport.no):
8. mars 2020. Stabæk - Haugesund på solfylte Marbella.
Eliteserien
Dominerte etter kontroversielt rødt kort: – Det er risikoen ved å legge seg i feltet
11/05/2022 PÅ 18:53
Stabæk hadde vunnet fire av fem treningskamper denne våren, og var godt i gang med å bygge opp fundamentet inn mot en ny sesong i Eliteserien. Mot Haugesund ble det en solid 4-1-seier, etter blant annet to scoringer av Ola Brynhildsen, men det var ikke den nåværende Molde-spilleren som kom i fokus etter kampslutt i Spania.
Jeppe Arctander Moe måtte assisteres ut av banen i den første omgangen etter å ha pådratt seg en skade. Tre dager senere kom marerittbeskjeden: Moe hadde røket det fremre korsbåndet, og måtte se hele den kommende sesongen fra sidelinjen.

– En kamp som betydde mye

9. mai 2021. Stabæk - Lillestrøm på regntunge Nadderud.
Mens halvparten av Eliteserie-lagene innledet sesongen 2021, møtte de to Viken-klubbene hverandre på naturgresset på Bekkestua. En treningskamp betyr sjeldent all verden for spillerne og trenerne, og gir ofte kun en pekepin på hvordan en ligger an før sesongen, men for én spiller ute på banen betydde kampen mer enn noe annet.
65 minutter inn i oppgjøret ble Jeppe Moe byttet inn for en ferdigspilt Mats Solheim.
– Det var en kamp som betydde mye, ingen tvil om det – spesielt ettersom det «bare» var en treningskamp. Det var veldig kult, forteller en smilende Moe til Discovery noen dager etter hans første kamp på 14 måneder.
– Jeg skulle egentlig spille dagen etter mot Mjøndalen, men så ble den kampen avlyst, så jeg ble på en måte kasta litt ut i det mot Lillestrøm. Men jeg tror det bare var greit, for da slapp jeg egentlig å tenke så veldig. Jeg startet med en ganske saftig tofotstakling der, så det var fint, fortsetter han, og understreker samtidig at han traff rent på ballen.
Søndagens treningskamp mellom Stabæk og Lillestrøm endte med en 1-0-seier til de gulkledde fra Romerike. Nyervervelsen Vetle Dragsnes scoret målet for LSK.
Se intervjuet med Jeppe Moe her. Saken fortsetter under videoen.

– Startet med en saftig tofotstakling, så det var deilig

Tilbakeslag

Allerede for en drøy måned siden så det ut til at Jeppe Moe kunne returnere på banen for Stabæk, men dessverre for forsvarsspilleren fikk han et tilbakeslag og måtte vente enda noen uker til.
– Det har vært litt halvveis nå i vår, med litt betennelse og rusk – noe som kan skje. Nå har jeg derimot fått en full treningsuke, i tillegg til kampen på søndag, så nå er det forhåpentligvis bare å «gønne på» videre.
Stabæk-trener Janne Jönsson er imponert over arbeidet 25-åringen har lagt ned det siste året.
– Han har taklet dette skadeåret veldig bra. Det har vært litt tilbakegang denne oppkjøringen, så under normale omstendigheter hadde han nok vært godt i gang nå. Jeppe fikk litt over 20 minutter mot Lillestrøm, og det tror jeg var veldig nyttig for ham. Han gikk inn i flere tette dueller og fikk vist seg fram, så det tar han med seg inn i en ny treningsuke, sier svensken til Discovery.
– Vi er veldig glade for å ha Jeppe tilbake, konstaterer Jönsson.
Jeppe Moes comeback blir som en signering å regne i forkant av 2021-sesongen. De oppløftende skadenyhetene kom rett før nyervervelsen Simen Wangberg gjennomførte sin første trening i Stabæk-drakt.
– Både Wangberg og Moe inn i forsvaret. Det begynner å ligne på noe i fireren bak der nå?
– Ja, det er riktig. Det er viktig for oss å ha en stabilitet når vi går inn i sesongen, i tillegg til at det er viktig å bygge moment bakfra. Et trygt forsvarsspill bygger ofte et konstruktivt og bra angrepsspill, forklarer Jönsson.
Stabæk skulle egentlig serieåpne hjemme mot Odd 16. mai, men den kampen er flyttet til 19. mai grunnet koronasmitten i Odds spillertropp.
(Saken fortsetter under videoen).

Ble tatt på senga av egen overgang: – Ting skjer fort i fotballen

– Bare å kjøre på

Til tross for tilbakeslaget for noen uker siden, bekrefter Jeppe Moe overfor Discovery at han melder seg klar til neste kamp – om Jönsson ønsker å bruke han.
– Ja, det er jeg klar for. Så får vi se om det holder nitti minutter. Det er bare å kjøre å på, smiler Moe.
– Hvordan kjennes kroppen nå?
– Det kjennes veldig bra ut, men nå handler det stort sett om å komme i kampform. Jeg er ikke helt der at jeg holder en hel kamp, men bare det å gradvis kjenne at man blir lettere og litt mer «sharp», er deilig, svarer han.
Eliteserien skulle egentlig starte 5. april, men ble omsider utsatt i litt over en måneds tid. I tillegg fikk klubbene i Viken en ekstra uke med trening. De stadige utsettelsene har gitt Jeppe Moe bedre tid til å komme tilbake fra skade.
– Jeg satser bare på utsettelser hele veien, jeg. For meg har ikke det vært noe som helst problem, sier Moe med et glimt i øyet.

Se høydepunktene: Brann-smell mot Vålerenga

OBOS-ligaen
Sandnes Ulf forsvarte tabelltoppen mot blodfattige Stabæk: – Fulgte planen til punkt og prikke
25/04/2022 PÅ 17:56
Eliteserien
Bekrefter overgangen på en spesiell måte: – Ingen skal si at vi ikke er tøffe i forhandlinger
07/02/2022 PÅ 20:01