• Det er full Eliteserie-runde mandag, med Brann - Bodø/Glimt klokken 18 på TVNorge og discovery+. Skaff deg tilgang her!
Hvis du ønsker å høre forsvarstalen, kan du se klippet øverst i saken.
– Det er bedre å ligge ni poeng bak etter tre kamper enn etter 29 kamper, sier Pål André Helland i podkasten Spillerrådet.
Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
I GÅR PÅ 08:11
Tema for samtalen er Branns dårlige sesongstart, der de på rekke og rad har tapt mot henholdsvis Viking, Vålerenga, Molde og Rosenborg, før de skal ta imot Bodø/Glimt mandag.
– De har på en måte fått kastet de topp fem-lagene etter seg på rekke og rad, så det er absolutt det verste man kan få av kamper, forklarer Lillestrøm-spilleren.
Se hele episoden av Spillerrådet her:

Det perfekte lagbildet, publikum på Aspmyra og garderobehistorie

– Snur kappa etter vinden

Med seg som gjest har Helland sin gamle lagkamerat fra junior-tiden i Rosenborg, Kristoffer Løkberg. Han er opptatt av at det absolutt ikke er noe krise for sin tidligere klubb.
– I fjor hadde vi vel fem poeng etter åtte kamper eller noe sånt. De skal ikke vinne veldig mange av de kampene før de har en bedre start enn det. Både her i Stavanger og i Bergen er det bra trøkk rundt klubben, og det er mange som skal mene noe hele tiden.
Løkberg sier videre at han synes det er bra folk engasjerer seg, men at spillere ikke kan bli «dratt med» i de resultatbaserte analysene som kan komme fra utsiden.
– Det er ikke måte på hvordan de på utsiden snur kappa etter vinden og snakker mot seg selv, ofte fra uke til uke bare fordi resultatet går den ene eller den andre veien. Innad må du holde fokus på prestasjon, du må være klar og tydelig på hvilken retning du ønsker å gå som lag og du må ha et smalt fokus på hva du skal fokusere på inn mot hver eneste kamp og i treningsuka.

Trekker frem RBK-eksempel

Pål André Helland har vært med på litt av hvert i sin karriere. Med sitt Rosenborg har han vunnet den øverste divisjonen seks ganger, i tillegg til cupgullet med Hødd i 2012.
– Så er det sånn at det er et lag som det lugger for og de har motgang, men jeg synes de skulle ledet både 1-0 og kanskje 2-0 mot Molde, men Molde begynte utrolig nok å kontre på dem. Da ble det 4-0 og det så stygt ut til slutt.
Hør hva Kåre Ingebrigtsen sa etter kampen mot Molde:

Skuffet Kåre Ingebrigtsen: – Skal ikke si så mye i garderoben nå

31-åringen mener folk må lære seg å være tålmodige. Han poengterer at hele sesongen trenger ikke å gå dårlig, selv om starten ikke går som planlagt.
– Vi hadde vel ett poeng etter de fire eller tre første i 2018, men vi ble seriemester, sier han.

Avhengig av at det snur fort

Det faste medlemmet i Spillerrådet, Christian Gauseth, støtter sine kolleger i deres vurdering av situasjonen i Bergen. Programleder Vegard Vaagbø spør Mjøndalen-kapteinen om det er en ordel å spille i en liten klubb når motgangen er som verst.
– Det spørs jo litt hvordan du er skrudd sammen, om du får energi fra sånne ting eller ikke. Jeg tror de som spiller i Brann er ganske vant til dette her, så om det skal være noe fordel å spille i en liten klubb, tror jeg ikke. Vi har press på oss til å levere uavhengig av det, for det er arbeidsoppgaver du prøver å få til, også får du ikke det ut i kamp. Det svir uavhengig av størrelsen på klubben, svarer Gauseth.
Han erkjenner at det eksterne presset fra for eksempel media og andre aktører rundt, kan være større i en klubb som Brann, men avkrefter at det er krise i Bergen til tross for den lave poengfangsten.
– Det er ikke sånn at det er mange lag foran der som kommer til å vinne så mye at avstanden blir enorm. Her får de samlet motgangen og da kan de snu det sammen. Når du da først kommer i gang, og begynner å få gode opplevelser, er det en voldsom kraft i det.
Gauseth tror Brann kommer til å få en skikkelig boost etter at kampen mot Bodø/Glimt er ferdig, men at det er avhengig av at de klarer å skape seg mestringsfølelse.
– Hvis det tar lang tid før den kommer, da er det tøft å være fotballspiller, avslutter han.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 PÅ 07:33
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
08/08/2022 PÅ 06:28