Vålerenga - Haugesund 2-1
Årsaken er planen om å innføre videodømming (VAR) i norsk fotball. Vålerenga var blant de 15 klubbene i Eliteserien som stemte for en innføring av VAR på et styremøte i Norsk Toppfotball (NTF). Klubbene ønsker å få det på plass på herresiden fra 2023-sesongen.
Eliteserien
Moe om gulljakten: – Vi er skuffet i dag
7 TIMER SIDEN
Supporterne opplever at de ikke er blitt hørt.
– VAR er selvsagt en gedigen skuffelse. Et tiltak for å bedre TV-sendinger på bekostning av stemningen på stadion, sier Erling Rostvåg, talsperson for Klanen, til Discovery.
– Men like viktig er mangelen på demokratisk prosess. Samtlige fotballklubber har unngått å spørre egne supportere eller medlemmer i forkant, fortsetter han.
Saken fortsetter under videoen.

– Det er en oppskrift på katastrofe. Det kommer ikke til å gå

Tar selvkritikk

Styreleder i Vålerenga Fotball Elite, Tuva Ørbeck Sørheim, er forelagt kritikken. Hun henviser til en pressemelding på Vålerengas hjemmesider.
Der står det at Vålerenga innkaller til et medlemsmøte 11. november.
«På medlemsmøtet vil både sport og drift stå på dagsorden, og vi legger også opp til en meningsutveksling om håndteringen av VAR-spørsmålet. Klubben har fått mange reaksjoner på at vi ikke kontaktet supporterne i forkant av avgjørelsen, og vi tar selvkritikk på at vi ikke gjorde det», heter det videre.
Se hva Fagermo sa om protesten.

Fagermo forstår fansens protest: – Heldigvis har vi ytringsfrihet

– Det er synd

Lillestrøm var den eneste klubben som stemte mot VAR blant Norsk Toppfotballs 32 medlemsklubber på møtet mandag, skriver NTB.
– Dette er en sak som har pågått en god tid. Det er diskutert med supportere, klubbene våre og Norges Fotballforbund. Det er et overordnet bilde av at VAR har kommet for å bli. Det er utopi å tro at vi kan lukke øynene og ikke være en del av det internasjonale bildet, sa styreleder Cato Haug i NTF til VG.
Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation ble spurt om protesten i pausen.
– Jeg synes selvfølgelig det er synd, men vi må ha fokus på det vi kan gjøre noe med, sier Tollås Nation til Discovery.
Haugesund tok ledelsen i kampen ved Peter Therkildsen, men VIF snudde til 2-1 etter scoringer av Osame Sahraoui og Nicolaj Thomsen.
Eliteserien
Mener de ble snytt for straffe: – Ingenting går vår vei
7 TIMER SIDEN
Eliteserien
– Akkurat nå er jeg jævlig irritert
8 TIMER SIDEN