– Jeg har fått kritikk fordi jeg mente at de unge tar litt for mye av. Selvfølgelig er de unge trenerne gode, men det tar et langt liv å lære, sier Arne Sandstø, som selv har vært gjennom flere opp- og nedturer som trener.
Han mener erfaringen er uvurderlig, og selv hevder mannen som startet trenerkarrieren i 2000 at han var «eplekjekk» den gangen.
– Jeg hadde en fantastisk spillergruppe og vi vant cupen det første året, så vi trodde vi var kongene på haugen. Men jeg tror jeg er en 100 ganger bedre trener nå enn da jeg var 30 år. Det å være ydmyk for å kunne lære videre og utvikle seg videre må man være. Det må jeg være også, selv om jeg er 55 år, fortsetter Sandstø.
Eliteserien
Oppdatert oversikt: Her er alle vinterens overganger i Eliteserien
6 TIMER SIDEN
Han mener norsk fotball som helhet har godt av erfarne trenere, som for eksempel Åge Hareide.
– Jeg er helt overbevist om at norsk fotball har manglet generasjonen til Åge Hareide. Det har vært et stort minus for norsk fotball at det er få fra generasjonen som Hareide spilte sammen med som har tatt trenergjerningen videre, sier Sandstø.
Sett denne?

Se det elleville dramaet fra da Jerv rykket opp til Eliteserien

Voksne ledere

Bergenseren mener det er lite som slår kombinasjonen til Hareide, med spillererfaring, utdanning og lang trenerkarriere. Han skulle også gjerne sett flere fra Hareides generasjon ta trenervirket videre.
– Da ville vi fått inn mye mer voksne ledere. Om det går inn i styre og stell, som trener eller sportssjef, så hadde vi fått mye mer voksne ledere og valg. Jeg tror at det er en av de sterkeste tingene vi i Jerv har. Utenforstående kan tro “Oi! Tør de dette her?”, men vi er uredde, for vi vet hva vi står for, sier Sandstø.
En av tingene som har endret seg med tiden er at frykten for å tape har blitt mindre. Det har også ført til at spillerne har fått mer frihet og muligheter.
– Vi tillater folk å prøve.
– Jeg har ikke tall på hvor mange ganger der vi i trenerteamet sier “Hør her. Ut og prøv. Taper vi så skal jeg ta all skyld og si at jeg har tvunget dere til å spille på denne måten”. Det er så stor gevinst når spillerne våger å slippe seg løs og tør å spille.
Sett denne?

Brann-spillerne knust: – Dette gjør jævlig vondt

Eliteserien
Flere Eliteserie-klubber jaktet stopperen: Nå er valget tatt
I GÅR PÅ 13:09
Eliteserien
Nidaros: Nok en Rosenborg-angriper på vei bort
I GÅR PÅ 12:40