• Se Sarpsborg - Vålerenga søndag klokken 18 på Eurosport Norge og discovery+
– Responsen etter Bodø/Glimt-kampen har naturligvis vært vært bra. Når jeg presterer en så god kamp, så får jeg mange gode tilbakemeldinger, sier Vålerenga-keeper Magnus Sjøeng til Discovery.
Sjøeng har fått to kamper i buret for A-laget. Den første var som nevnt mot Bodø/Glimt i cupen. Der endte det med ett baklengsmål, men 20-åringen markerte seg med flere gode inngripener, blant annet en strafferedning.
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
I GÅR KLOKKEN 20:24
Søndag fikk den unge keeperen sjansen fra start for første gang i Eliteserien. Der kunne han juble for smultring, mens hele laget kunne juble for den første seieren på åtte ligakamper.
– Det gir selvtillit til å gjøre min greie. Naturligvis har jeg lyst til å spille så bra som mulig. Hvis jeg spiller bra nok, får jeg forhåpentligvis ta over førstekeeperplassen fast. Det er naturligvis målet, fortsetter Sjøeng.

Vil ikke miste plassen

20-åringen kommer til å være Vålerengas førstekeeper fram til august, men når overgangsvinduet åpner vil Per Kristian Bråtveit bli registrert som VIF-spiller.
26 år gamle Bråtveit kommer fra en sterk sesong på nivå to i Frankrike, og de aller fleste ser for seg at haugalendingen skal gå rett inn i Vålerenga-buret.
Det er ikke Sjøeng så sikker på at vil skje.
– Vi må se an når situasjonen kommer, for det er ikke spikret hvem som blir førstekeeper i august. Jeg har ikke tenkt så langt fram i tid. Fokuset mitt nå er å gjøre det så bra i juli at jeg tar plassen, påpeker Vålerengas nåværende førstekeeper.
Les også: Går mot nytt utlån for den norske Serie A-profilen: – Må få mer spilletid
Han har planer om å utfordre langt mer rutinerte Bråtveit om startplassen allerede i høst, og han tror at muligheten for å beholde keeperplassen er til stede.
– Jeg føler det. Jokke (Joacim Jonsson) og Fagermo sier at de ikke vil putte for mye press på mine skuldre, men det presset føler jeg at jeg klarer å takle. Hvis jeg spiller bra i de kommende kampene og viser at jeg er rett mann for jobben, så tror jeg at jeg skal få det til.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Har gått fra benketilværelse til å bli VIFs angrepshåp: – Snur fort

– Talentet er udiskutabelt

Dag-Eilev Fagermo var blant de som lot seg imponere av prestasjonen mot Bodø/Glimt i cupen, men tar ikke av etter én god kamp.
– Vi får se når han får stå tre-fire kamper etter hverandre.
– Likevel er talentet hans udiskutabelt. Det er kjempestort - kanskje det største jeg har trent - så det er veldig gøy. Noe av styrken til Vålerenga, selv om vi er inne i en tøff periode, er at vi har mange talenter, fortsetter Fagermo.
Sjøeng kommer til å stå i VIF-buret mot Sarpsborg, Viking og Jerv så lenge han holder seg skadefri og unngår suspensjoner. Vålerenga ligger kun tre poeng over nedrykksstreken, og klubben er avhengig av å sanke poeng også den kommende måneden.
Men som Sjøeng var inne på, ønsker ikke Fagermo å legge noe ekstra press på de unge skuldrene.
– Du kan ikke legge press på en gutt som knapt har spilt på A-laget. Han skal få nyte det her og ta til seg læringen. Samtidig håper og tror vi at han er så god at han vil levere gode prestasjoner for oss slik som han gjorde mot Glimt.
Så blir spørsmålet igjen hvem som står mellom stengene i august.
Per Kristian Bråtveit er allerede i gang på treningsfeltet sammen med Sjøeng og Storm Strand-Kolbjørnsen, og så langt liker Fagermo det han ser.
– Han ser bra ut, han. Vi får en keeper som er i norgestoppen og er landslagsaktuell, i tillegg har han mye erfaring. Det er flott i den situasjonen vi er i. Ikke minst tror jeg det er bra for de unge keeperne våre, som har lite erfaring fra Eliteserien, meddeler Vålerenga-treneren.
Artikkelen fortsetter under videoen.

Ekspertens gullfavoritt: – Utrolig imponerende

Imponert Bråtveit

– Jeg er ikke vant til å være med yngre keepere. Jeg pleier å være yngstemann selv, så det blir en ny opplevelse, sier nysigneringen Bråtveit og smiler i solskinnet på Valle.
Selv om han er relativt fersk i hovedstaten, har han allerede latt seg imponere av Vålerengas nåværende sisteskanse.
– På de treningene jeg har vært på, har jeg sett at han har et eller annet ved seg. Han har en såpass god fysikk at så lenge han holder koken oppe, så kommer han til å bli veldig bra. Jeg skal bare prøve å holde han bak meg nå når jeg blir spilleklar, så får vi se hva som skjer.
– Det er ikke sikkert du kommer rett inn og blir førstekeeper heller for alt vi vet?
– Nei, plutselig sitter jeg på tribunen her! Du vet aldri, ler Bråtveit.
Sett denne?

Forklarer klubbvalget: – En «no-brainer»

Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
13/08/2022 KLOKKEN 08:11
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 KLOKKEN 07:33