• Følg Stabæk og de andre lagene i årets Eliteserie på discovery+!
19-åringen fikk bare åtte kamper for Stabæk i fjor, men i år går det mot mer spilletid for den talentfulle stopperen. I årets Eliteserie-sesong har Nicolas Pignatel Jenssen så langt startet alle kampene for Stabæk.
– Det er selvfølgelig veldig deilig. Det er lite gjennombrudd, og jeg føler jeg har stått og banket på døra ganske lenge.
Eliteserien
Jaktes av Eliteserie-klubber etter nedrykket: – Vil spille på et høyere nivå
19 TIMER SIDEN
– Det er deilig å endelig få slått gjennom den døra, sier Pignatel Jenssen til Discovery.
Den unge midstopperen var tydelig misfornøyd med manglende spilletid i fjorårssesongen, og avslørte til VG at han kalte inn til møte med klubbledelsen for å diskutere spilletiden.
Etter dialog med Jan Jönsson og Torgeir Bjarmann, fikk han den nødvendige tilliten til å etablere seg i Stabæks midtforsvar.
– Jeg sa at jeg fortjente å vise meg frem. Nå tror jeg både de og jeg er ganske happy med at jeg fikk muligheten, forteller midtstopperen.

Kalt opp til U21

Etter den gode sesongstarten, er det flere som har fått øynene opp for Stabæk-stopperen.
Denne uken skulle U21-landslaget ha møtt Østerrike i kvalifisering til EM. Isteden møtte guttene opp til en landslagssamling med internkamp.
I den opprinnelige troppen var det ikke funnet plass til Pignatel Jenssen, men etter skadetrøbbel fikk gutten fra Lommedalen en gledelig telefon i 12. time.
Dermed fikk Stabæk-stopperen testet seg mot de beste ungguttene i Norge, og laget hans vant internkampen 3-0.
– De sa det var veldig jevne lag, så jeg tror ikke det var noe A eller B. Det så hvert fall ikke sånn ut da kampen var ferdig, forteller forsvarsspilleren, som er full av lovord om resten av U21-gutta.
– Fin gjeng, høyt teknisk nivå på alle gutta og bra tempo. Jeg kjenner jo de fleste fra før, siden jeg enten har spilt mot eller med de fleste i oppveksten.
Sett denne? Saken fortsetter under:

På vei tilbake: – Jeg stoler på at denne løvekroppen reparerer seg selv

Rutinerte læremestre

Litt eldre er de to klubbkameratene han til daglig spiller med i midtforsvaret til Stabæk. Det er en hard konkurranse mellom ungutten og veteranene Simen Wangberg og Yaw Amankwah.
Til sammen er Amankwah og Wangberg 62 år, og fungerer godt i tospann med Pignatel Jenssen ifølge den unge forsvarsspilleren selv.
– Det er to gode midtstoppere. Nå har jeg spilt med de både på trening og i kamp, og jeg ser lyst på det å spille med begge.
Simen Wangberg ble hentet fra Tromsø før sesongstart, men har sett seg nødt til å sitte mye på benk i sesonginnledningen.
Selv om det har blitt begrenset med spilletid på stopperen så langt, har han tilført spillergruppen mye, forteller Nicolas Pignatel Jenssen.
– Simen er en ledertype. Han kommer fint overens med alle sammen og er en kjempetrivelig fyr, så han sklir rett inn i gruppa.
  • Hvem som får stopperplassene i Stabæks neste kamp, ser du på discovery+ på mandag når Tromsø tar turen til Nadderud.
Eliteserien
Terminlisten for 2023 er klar – knalltøff åpning for RBK
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Eliteserie-treneren forlenger kontrakten: – Takker for tilliten
I GÅR KLOKKEN 13:08