Populære sporter
All sport
Vis alt

Stoppermarerittet fortsetter for Brann: – Synes veldig synd på han

Oppdatert 29/10/2021 klokken 17:20 GMT+2

Lars Krogh Gerson fikk endelig sin etterlengtede Brann-debut, men ti minutter var alt midtstopperen fikk før han måtte forlate gressmatten i Bergen. Branns trener tror gressmatten er blant årsakene til at 31-åringen pådro seg en lyskeskade.

Eirik Horneland

Foto: NTB

  • Se Vålerenga - Brann søndag klokken 20:00 på discovery+!
Kampen mellom Brann og Viking torsdag kveld har blitt heftig diskutert, mest av alt på grunn av spillerforholdene.
Fra før av var det allerede klart at bergenserne måtte klare seg uten Vieux Sané og Japhet Sery Larsen. Nå er det også klart at Lars Krogh Gerson er uaktuell for spill en stund fremover. Det kan dreie seg om en røket lyske hos 31-åringen, mens erstatteren hans i kampen mot Viking, Runar Hove, må sannsynligvis stå over helgens kamp mot Vålerenga.
– Runar fikk problemer etter kampen. Det ble for mye for han, så det var ikke gunstig for oss han måtte inn der i går, sier Brann-sjef Eirik Horneland til Discovery.
– Så han er usikker til søndag eller ute?
– Han er i alle fall høyst usikker.
Planen var på ingen måte at Runar Hove skulle spille 80 minutter på torsdag, men var nødt til det etter nok en skade i det bakre ledd. Ute på den regntunge matten fikk nysigneringen Gerson sin etterlengtede debut for rødtrøyene. Det ble derimot alt annet enn en drømmedebut for norsk-luxembourgeren. Midtstopperen måtte gi seg etter snaue 12 minutter i hans første kamp på Brann Stadion.
– Jeg synes veldig synd på han. Forholdene spiller inn der, spør du meg, sier Brann-sjef Eirik Horneland om torsdagens uheldige debutant til Discovery.
Flere av aktørene i kampen mellom Brann og Viking mener kampen aldri burde vært spilt, og Horneland mener forholdene var farlige for spillerne.
– Vurderingene er ikke rett i mitt hode. Man trengte ikke mer enn fem minutter for å se at dette ikke ville gå. Jeg bruker ikke energi på det, men spør du meg, så skulle kampen aldri ha vært spilt.

– Ikke fare for spillernes sikkerhet

Kampen ble dømt av Rohit Saggi. Hoveddommeren deler ikke samme oppfatning som Brann-sjefen.
– Jeg løper ute på matta med 22 andre spillere. Jeg har sett og opplevd verre. Det er ikke noe fare for spillernes sikkerhet, etter vårt syn. Det er det eneste vi skal vurdere.
Selv om dommerstaben klarerte banen for spill, var det heller ikke de værforholdene de hadde håpet på i «kampen om Vestlandet».
– Ingen håper på de forholdene i et Vestlandsderby. Vi var innstilt på en morsom kamp på en bra gressmatte, men så skjedde det noe mellom oppvarmingen og kampen. Samtidig brukte vi ikke lang tid på å vurdere at det fortsatt var forsvarlig å spille, fortsetter Saggi.

Usikkert skadeomfang

Lars Krogh Gerson har tatt bilder for å sjekke skadeomfanget fredag, men det fortsatt for tidlig å si hvor lenge 31-åringen vil være ute.
– Det så vel ikke så bra ut, men man vet ikke om helt om visse ting er blod eller hevelse, så vi må ta MR om et par dager. Da får vi et endelig svar, sier Krogh Gerson, som er klar på at det ikke kjentes bra ut når det skjedde torsdag kveld.
Krogh Gerson plukket opp en skade rett før han signerte for Brann, som gjorde at 31-åringen var nødt til å gjennomgå en låroperasjon. Det som endelig skulle bli skadecomebacket, ble i stedet en gigantisk nedtur for midtstopperen.
– Det er dritkjedelig. Jeg har kjempet meg tilbake en lang vei etter den forrige skaden, som ble en kjedelig sak det også.
– Tenker du at underlaget var det som gjorde at du strakk foten?
– Jeg skal ikke skylde på det, men jeg mistet litt feste i den ene foten som gjorde at det ble en ekstra strekk.
I kampen mot Viking måtte Brann som nevnt klare seg uten danske Japhet Sery Larsen. Den 21 år gamle midtstopperen er ute på ubestemt tid etter å ha pådratt seg en hamstringskade. Horneland forteller at de vil ta en ny vurdering neste uke.
picture

Ekstremt krevende spilleforhold etter regnet: – En parodi

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame