• Se alt fra Eliteserien og OBOS-ligaen på discovery+
– Jeg kommer helt klart til å score plenty mer i år enn i fjor, sier spissen i et intervju med egen klubb., etter et labert 2021.
I sin første periode i Vålerenga tok Kjartansson norsk fotball med storm og scoret utrolige 31 mål på 33 kamper for Oslo-klubben i 2014. Det var naturligvis stor optimisme da islendingen returnerte til Oslo høsten 2020, etter opphold i Kina, Sverige, Israel, Russland og Tyrkia.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
27/06/2022 PÅ 15:14
Og etter hattrick i comebacket ble selvfølgelig ikke forventningene lavere. Men siden har ikke målene kommet like hyppig. 2021 ble en stor skuffelse for både Kjartansson og Vålerenga. Etter å ha tatt tredjeplassen i Fagermos første sesong ville klubben heve seg ytterligere og kjempe helt i toppen. Men det endte med sjuendeplass og en islandsk spiss med fattige fem nettkjenninger på 19 kamper.
33 kamper og 31 mål i hans første Vålerenga-periode har blitt til 33 kamper og 14 mål i den andre. Skader og tøffe tider på privaten preget 2021. I 2022 vil han slå tilbake og lover vesentlig flere nettkjenninger.

Mål i første treningskamp

Etter et langt skadeavbrekk var han tilbake på topp i treningskampen mot Midtjylland 11. februar. Det endte med målsus på direkten.
– Jeg putta ikke en eneste gang i oppkjøringa i fjor, så det er godt å være i gang allerede nå. Det er en god vane å score mål, sier Kjartansson.
Discovery-ekspert Joacim Jonsson var kritisk til spissituasojnen i Vålerenga etter fjorårets skuffelse.
– Kjartansson har ikke fungert i det hele tatt. Med den måten som Vålerenga har spilt på og med det presspillet som Fagermo ønsker er nok ikke Kjartansson den optimale spissen. Man har ikke hatt nok boksspill heller, sa Jonsson etter fjorårets sjuendeplass.

«Crazy» oppkjøring

Men iføIge «Ørnen» har han lagt ned en solid innsats for å bli bedre til årets sesoong. Han forteller om en tøff oppkjøring med to økter daglig i perioder. Og bedre form enn på lenge.
– Det var faktisk ganske vanskelig. Jeg trente to ganger hver eneste dag og Moa (fysisk trener) var til tider crazy. Heldigvis bærer det frukter, og nå føler jeg meg mer fit enn på lenge og er veldig optimistisk for de kommende ukene.
Onsdag spiller Vålerenga treningskamp mot Stabæk på Intility Arena. 2. april serieåpner de mot Molde samme sted.
– Jeg tror gutta er veldig sultne på å vise at forrige sesong ikke var bra nok, sier Kjartansson.
Sett denne?

Spiss-situasjonen neste sesong: – Kjempeproblem om Kjartansson blir

Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
26/06/2022 PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
26/06/2022 PÅ 20:42