Vegard Hansen er strålende fornøyd med det Markus Nakkim og Sondre Solholm Johansen leverte i fjorårs-sesongen. Nå har halvparten av stopperparet blitt et hett objekt for stopper-søkende Eliteserie-rivaler. Men verken treneren eller Solholm Johansen selv tror noen vil by det Mjøndalen vil ha for ham, i overgangsvinduet som åpner torsdag.
– Jeg har slått meg til ro med at Mjøndalen ikke aksepterer noe bud. De er vel tilbudt rundt 1,5 millioner for en stopper på et bunnlag, så jeg tar det som voldsomt kompliment at de ikke vil selge, smiler Solholm Johansen.
Eliteserien
RBK henter stopper fra dansk fotball: – Den største klubben i Norge
I GÅR KLOKKEN 15:07
Vegard Hansen sier de gjerne selger, men har en klar beskjed til interessentene sine:
– Vi selger vi, men vi verdsetter ham mye høyere enn det klubber har kommet med. Han har utvikla seg til å bli en av de beste stopperne i divisjonen, så det koster å få ham fri fra en kontrakt. Og det blir dyrere for hver dag som går. Med et vindu som åpner og lukker raskt igjen, blir det vanskelig å finne en erstatter på det nivået. Vi blir vesentlig svekka uten Sondre. Vi har satt en pris på hva han er verdt for oss, sier treneren.
Dette sier Indre Bane om et mulig Solholm Johansen-salg. Saken fortsetter under videoen.

– Problemet er at de ikke har noen erstattere

Hjertet i laget

I fjor spilte 25-åringen 29 kamper fra start, og kom inn i pausen i den tredevte. Han utgjorde et stabilt stopperpar sammen med Nakkim, og Hansen skryter dem opp i skyene.
– De er et av de beste parene i divisjonen. Det sier seg sjøl når vi scora 26 mål, at vi var tette bakover, om ikke hadde vi vært der nede med Aafk. De to har funnet ordentlig tonen. De var solide, og vi har ikke lyst å bryte opp det paret der. Hvis de to holder seg skadefrie, blir de hjertet i laget vårt, ikke minst i det offensive, hvor de tok store steg i fjor, ser han.

Vil ta nye steg

Selv ser Solholm Johansen lyst på å fullføre kontrakten i Mjøndalen, som det er ett år igjen av.
– Jeg er kjempemotivert for å fortsette på reisen Mjøndalen har vært på. Vi ser bra ut, og jeg tror det blir en artig sesong å være Mjøndalen-spiller. Vegard og jeg har en god tone, og jeg har lært masse. Vi la en plan i sommer, han har vært tålmodig og jeg har tatt de stegene jeg fikk lov å ta, med å utfordre meg offensivt, sier han, og fortsetter:
– Nå er jeg klar for å ta nye steg, så kanskje større klubber enn LSK og Stabæk banker på døra også. Men jeg må bare få si jeg synes det er kult, da, jeg har aldri vært særlig ettertraktet på fotballfronten, så det er artig.
Sett denne?

Seriestart Spesial: Brann med Kåre Ingebrigtsen og Kristoffer Barmen

Eliteserien
Ønsket mer lønn – nå er nøkkelspilleren ferdig i klubben
24/11/2022 KLOKKEN 16:50
Eliteserien
Ble hentet på korttidskontrakt i sommer – nå er han klar for tre nye år
24/11/2022 KLOKKEN 10:35