Eirik Kjønø blir ny Stabæk-trener med umiddelbar virkning. Det kom fram på dagens pressekonferanse. Sørlendingen, som var hovedtrener for Grorud med stor suksess frem til i vinter, har det siste halve året vært assistenten til Jan Jönsson.
– Jeg er veldig takknemlig for muligheten og at Stabæk vil satse på meg nå, sier Kjønø til TV2.
– Vi ligger nest sist og må ta mye poeng. Det er en veldig viktig oppgave, for ingen her har lyst til å rykke ned, fortsetter Stabæks nye trener.
Eliteserien
Viking-spiller ute resten av året etter mareritt-sesong: – Vært voldsomt tungt
12 TIMER SIDEN
Eirik Kjønø har skrevet under på en kontrakt ut 2023.
Sportslig leder i Stabæk, Torgeir Bjarmann forteller at de tidlig kom til konklusjonen om at Kjønø var riktig mann.
– Vi brukte mandagen til å tenke litt, men han har vært en del av den langsiktige planen, og vi bestemte oss tidlig for at vi ville gå for han, selv om det var en del søknader på jobben, sier Bjarmann til Discovery.
Han forteller at måten Kjønø tenker fotball på appellerte til klubben.
– Han har en klar filosofi med hurtig kombinasjonsspill, helst langs bakken når det er mulig, og Grorud på sitt beste lignet veldig på Stabæk på sitt beste for noen år tilbake. Vi er sikre på at han er riktig mann både på kort og lang sikt, forklarer den sportslige lederen.
Mandag sa den påtroppende treneren at han var klar for utfordringen.
– Jeg føler meg veldig trygg og klar for det. Jeg har ambisjoner om å bli Eliteserie-trener, det tror jeg alle skjønner, sa Kjønø til Discovery.
30-åringen bekreftet at han tenkte langsiktig da han valgte å gå fra jobben som hovedtrener i OBOS-ligaen til å bli assistent i Eliteserien.
– Styreldeder har uttalt at de hentet meg som en spennende ung trener. En trener som de har troen på langsiktig, og ser på som en mulig erstatter. Det var en del av planen, sa Kjønø før han la til.
– Det er ingen som hadde trodd eller ønsket at ting skulle skje så fort som det gjorde med Janne. Jeg føler meg mer en klar nok til å ta over, men klubben må ha en god prosess, og finne ut hva de trenger. Jeg vil være her i flere år uansett, sa sørlendingen.
Les også: Jönsson om Stabæk-exiten: – Jeg så den komme
Ilddåpen til Kjønø blir borte mot Strømsgodset 18. juli.
Eliteserien
Har ikke vunnet på åtte kamper – nå forlenger trenerduoen kontrakten
22/09/2022 KLOKKEN 10:42
Eliteserien
Sønnen satt fast i Russland da krigen brøt ut: – Kjente godt på det
19/09/2022 KLOKKEN 09:41