Strømsgodset - Molde 6-0 (3-0)
– I dag er vi flau og langt fra fornøyd. Det er den verste opplevelsen jeg har hatt så lenge jeg har vært her, sier Erling Moe til Discovery etter kampslutt.
Molde-treneren var klar på at det ikke var noen unnskyldninger å finne etter tapet.
Eliteserien
Ønsket mer lønn – nå er nøkkelspilleren ferdig i klubben
24/11/2022 KLOKKEN 16:50
– Her må vi bare ta det som kommer og legge oss flat. Vi taper på alle parameter. De løper fortere, duellerer bedre og er bedre enn oss i dag, fortsetter Molde-treneren.
– Vi blir tatt på dueller, de løper fortere enn oss, og de er sikrere med ball.

Slik var kampen

Molde startet best på Marienlyst og etter et kvarter jublet Ola Brynhildsen for nettsus.
Ohi Omoijuanfo slo inn fra høyre. Inne foran mål ventet Ola Brynhildsen som bredsidet ballen inn bak Viljar Myhra.
Det var bare ett problem. Assistentdommer hadde hevet flagget for offside, men reprisen viste at avgjørelsen var feil.
Se situasjonen her

Refser annullering av Molde-mål: – Skal ikke gå an

Ti minutter senere måtte Strømsgodsets sisteskanse Viljar Myhra gi seg etter at han følte seg svimmel, inn kom Morten Sætra.
For det annullerte målet skulle føles ekstra tungt for Molde-laget. Martin Bjørnbak bistet ballen på vei frem. Strømsgodset spilte gjennom Fred Friday som var sterk som en bjørn i løpsduellen med Erling Knudtzon før han avsluttet lavt forbi Andreas Linde og inn i målet.
– Det ikke ut som han har gjort noe annet enn å score mål, Fred Friday, sa Joacim Jonsson etter scoringen.
Så startet Molde en kanonade. Først slo Eikrem inn et frispark. Bjørnbak headet ballen inn foran mål, der kom Sivert Mannsverk stupende, men headingen gikk like utenfor målet til innbytter Morten Sætra.
Så kom Molde nok engang. På ny var det Bjørnbak som spilte ballen inn foran mål, men Godset-spillerne kastet seg inn og fikk klarert foran sultne Molde-angripere.
Der Molde sløste med sjansene var vertene skummelt effektive.
Kreshniqi slo en flott krosser ut til Vilsvik. Backen headet inn på første touchet. Der kom Johan Hove som pirket ballen forbi Linde. Der skulle Sinyan bare klarere unna, men han klønet ballen inn i eget mål.
Og for en marerittkveld det skulle bli for moldenserne. Etzaz Hussain felte Tobias Gulliksen like før pause. Straffe til vertene.

Rødt kort

Herman Stengel var sikkerheten selv fra krittmerket og dundret straffen inn i nettaket. Tre scoringer på ti minutter, og en fryktelig tung kveld for Erling Moes gutter.
Etter pausen var det nærme for Molde. Ola Brynhildsen ble spilt alene med Sætra. Lynkanten hadde all tid i verden, men avsluttet rett på den store Godset-målvakten.
Så ble skrekk-kvelden komplett for Molde. Fred Friday jaktet en bakromsball. Martin Bjørnbak skled, men velger å felle Fred Friday på samme tid. Midtstopperen fikk det røde kortet, og den grufulle aftenen var komplett.
Se det røde kortet her

Skrekkvelden komplett for Molde: – Hadde ikke tatt han i hånden

Men Strømsgodset ga seg ikke der. Femten minutter før full tid slo Halldor Stenevik hardt inn langs bakken. Inne foran mål ventet stortalentet Tobias Gulliksen som sikkert plasserte ballen forbi Andreas Linde.
Så var det uhyggelig mye rom rundt Moldes 16-meter. Valdimar Ingimundarson spilte på tvers, der stod Kristoffer Tokstad mutters alene, og innbytteren tok seg god tid før han avsluttet sikkert i lengste hjørne og fastsatte sluttresultatet til 5-0, trodde man.
To minutter på overtid. Tokstad på farten på ny. Spilte frem til Tobias Gulliksen, som viste et par lekne kroppsfinter før han plasserte ballen utagbart via stolpen og inn bak Andreas Linde. Dusinet ble halvfult. Molde ble sendt hjem som slakt.

Vetlesen reddet seier

Bodø/Glimt - Sandefjord 1-0 (0-0)
På Aspmyra jaktet Bodø/Glimt nok en seier, med visshet om at det forrige laget som tok tre poeng fra ligalederen var nettopp kveldens motstander Sandefjord.
Vertene jaktet scoring, men det gikk ikke helt etter planen. I den første omgangen var det lite å skrive hjemom av sjanser, bortsett fra et meget godt skudd fra Elias Hagen som ble hindret av metallet.
Det kom derimot dårlig nytt til Aspmyra mellom alle gladmeldingene fra Marienlyst. Halvveis ut i den første omgangen spilte Fredrik Bjørkan plutselig ballen utover sidelinjen, og backen måtte gi seg med en skade.
I den andre omgangen var det fortsatt Bodø/Glimt som kjørte kampen, og man får som man fortjener, pleier Discoverys Joacim Jonsson å si.
For etter å ha fått mye knask i meldingene fra Drammen, kunne de sende noen uhyggelige meldinger tilbake. Amahl Pellegrino fikk ballen ute til venstre. Kantspilleren hadde god tid, valgte å ikke skyte selv - men fant heller Hugo Vetlesen inne foran mål. Det var alt annet enn dumt, for midtbanespilleren dunket Glimt i ledelsen, og plutselig hadde Kjetil Knutsens menn syv poengs ledelse ned til Erling Moe og Molde.
Vetlesen ble matchvinner med scoringen sin og Glimt fortsetter som et godstog på toppen av tabellen.
Eliteserien
Ble hentet på korttidskontrakt i sommer – nå er han klar for tre nye år
24/11/2022 KLOKKEN 10:35
Eliteserien
Islandsk unggutt klar for Haugesund: – Stort steg opp
23/11/2022 KLOKKEN 12:26