Det bekrefter Brann på sine hjemmesider fredag ettermiddag.
Den 196 centimeter høye skuddstopperen har tidligere spilt for klubber som Brighton, Brentford og Reading, og har det siste året spilt Champions League for Midtjylland.
Andersen har skrevet en kontrakt på ett og ett halvt år med Bergen-laget, og kommer gratis til klubben på grunn av at kontrakten hans med tidligere klubb FC Midtjylland gikk ut i juni.
Eliteserien
Ønsker ikke å fortsette som hovedtrener etter sesongen
3 TIMER SIDEN
  • Se Brann-Tromsø klokken 20.00 lørdag 10. juli på discovery+.
32-åringen får ikke bli spilleklar før 1. august, som er når overgangsvinduet i Norge åpner.
– Han er en god keeper, som har mye erfaring. Blant annet internasjonal erfaring fra Champions League, der han spilte mot Liverpool og Ajaxt i fjor. Han har også lederegenskaper både på og utenfor banen, sier klubbens sportslig leder Jimmi Nagel Jacobsen til Brann.
Med Andersen i troppen, står Brann med hele fire keepere: Eirik Holmen Johansen, Håkon Opdal og Markus Olsen Pettersen. Opdal er ute med skade, og det er Johansen som har startet de siste kampene for Bergen-laget.
– Vi har vært rammet av skader på keeperplassen og har en periode bare hatt én keeper på trening. Derfor har vi behov for å supplere i den posisjonen, fortsetter Nagel Jacobsen til Brann.

Blytungt igjen: – Føler jeg står og sier det samme hver j**** gang

Eliteserien
Misførnøyd med Lyns form: – Var ikke dette jeg satte inn aksjer for
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Se Eggen-feiringen her
14 TIMER SIDEN