Populære sporter
All sport
Vis alt

Spår at denne duoen blir Eliteseriens neste millioneksport

Håkon Brandsnes

Publisert 26/03/2021 klokken 11:03 GMT+1

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson tror Laurent Jacques Mendy (19) og Datro Fofana (18) blir de neste to store salgene ut av Eliteserien.

Laurent Mendy og Datro Fofana (Foto: Sarpsborg 08 / Getty)

Foto: Eurosport

Det er i den siste episoden av podkasten Indre Bane at følgende lyttersspørsmål blir stilt: «Hvem blir den neste spilleren fra Eliteserien som selges for 20 millioner kroner?».
Etter litt betenkningstid, trekker Eurosport-ekspert Joacim Jonsson først frem Sarpsborg 08s senegalesiske stortalent Laurent Jacques Mendy (19).
– Han ser ut som 20 millioner på trening. En sentral midtbanespiller, lengre fremme enn Ismaila Coulibaly da han var på samme alder. Er det han som skal fortsette den gode salgs-stimen som Sarpsborg har vært inne i og som de har finansiert og bygd opp klubben på? spør Jonsson.

Fofana det åpenbare alternativet

Senere tar Indre Bane-panelet opp det de ser på som det åpenbare alternative, Moldes nyervervelse Datro Fofana (18).
– Fofana var et navn før han kom, det var flere klubber som var interesserte, og så fikk han vise seg frem i Europa League. Starter han Eliteserien med et smell, da... Fotball er ferskvare og alle klubber i Norge er selgende lag, så da har ikke Molde noe valg, sier Jonsson.
Fofana scoret da han debuterte for moldenserne mot Hoffeinheim.
Saken fortsetter under videoen.
picture

Overrasket av Brann-comebacket: – Har aldri levert i Eliteserien

Junker-spådom

Bodø/Glimt-storscorer Kasper Junker (27) nevnes som en annen kandidat, men det tror Jonsson krever en god start på 2021-sesongen.
– Han scoret 27 mål i fjor. Om han blåser inn 12-15 mål på vårsesongen, fyker nok han til Russland, Kina eller et Emirat-land. Det kan skje, sier Jonsson.
– For skal du få 20-25 millioner fra en europeisk klubb, må det være en ung spiller? spør Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.
– Ja, jeg har sagt det før. Rosenborg er et eksempel på en klubb som kjøper mange av disse 25-åringene, men glem det. Det er null videresalgsverdi i dem. Da må du ha en mirakelsesong som Junker og gå til Kina eller Emiratene, sier Jonsson.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame