Det er i den siste episoden av podkasten Indre Bane at følgende lyttersspørsmål blir stilt: «Hvem blir den neste spilleren fra Eliteserien som selges for 20 millioner kroner?».
Etter litt betenkningstid, trekker Eurosport-ekspert Joacim Jonsson først frem Sarpsborg 08s senegalesiske stortalent Laurent Jacques Mendy (19).
Eliteserien
LSK-profilen tar pause fra fotballen: – Tabuet svinner hen
I GÅR KLOKKEN 20:24
– Han ser ut som 20 millioner på trening. En sentral midtbanespiller, lengre fremme enn Ismaila Coulibaly da han var på samme alder. Er det han som skal fortsette den gode salgs-stimen som Sarpsborg har vært inne i og som de har finansiert og bygd opp klubben på? spør Jonsson.

Fofana det åpenbare alternativet

Senere tar Indre Bane-panelet opp det de ser på som det åpenbare alternative, Moldes nyervervelse Datro Fofana (18).
– Fofana var et navn før han kom, det var flere klubber som var interesserte, og så fikk han vise seg frem i Europa League. Starter han Eliteserien med et smell, da... Fotball er ferskvare og alle klubber i Norge er selgende lag, så da har ikke Molde noe valg, sier Jonsson.
Fofana scoret da han debuterte for moldenserne mot Hoffeinheim.
Saken fortsetter under videoen.

Overrasket av Brann-comebacket: – Har aldri levert i Eliteserien

Junker-spådom

Bodø/Glimt-storscorer Kasper Junker (27) nevnes som en annen kandidat, men det tror Jonsson krever en god start på 2021-sesongen.
– Han scoret 27 mål i fjor. Om han blåser inn 12-15 mål på vårsesongen, fyker nok han til Russland, Kina eller et Emirat-land. Det kan skje, sier Jonsson.
– For skal du få 20-25 millioner fra en europeisk klubb, må det være en ung spiller? spør Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre.
– Ja, jeg har sagt det før. Rosenborg er et eksempel på en klubb som kjøper mange av disse 25-åringene, men glem det. Det er null videresalgsverdi i dem. Da må du ha en mirakelsesong som Junker og gå til Kina eller Emiratene, sier Jonsson.
Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
13/08/2022 KLOKKEN 08:11
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 KLOKKEN 07:33