Even Hovland har vist god form etter at han gjenerobret plassen i Rosenborgs midtforsvar i vinter. Kontrakten hans går ut ved nyttår, men noen ny kontrakt har ikke kommet på bordet.
– Om det har vært kontakt vet jeg ikke, for agenten tar seg av de tingene der. Men det har hvert fall ikke vært noe konkret, så vidt jeg vet, sier Even Hovland til Discovery.
Eliteserien
Frykter ikke spiss-konkurranse: – Vi fungerer bra sammen
20 TIMER SIDEN
Han forteller at så vidt han vet ligger ballen hos klubben.
– Status er vel at RBK sitter med alle svarene. Det er fint å være i Trondheim, og familien trives, men hvis ikke jeg hører noe må man jo begynne å sondere terrenget, sier 32-åringen som kan begynne å snakke med andre klubber 1. juli.

– Dette kan jeg ikke sitte å se på

Sportslig leder i Rosenborg, Mikael Dorsin, forteller at alle svarene ikke er gitt ennå.
– Som i alle forlengelser er det en helhetsvurdering som må gjøres, hvor blant annet alder, økonomi, rolle og stallsammensetting spiller inn, skriver Dorsin i en tekstmelding til Discovery.
Han forteller også at de har hatt dialog med Hovlands agent, Jim Solbakken.
– Vi har hatt dialog med Evens representant, og fått framlagt litt om hvilke forventninger og tanker de har for fremtiden, så vi får se hva som skjer, forteller Dorsin videre.
Det svaret havnet ikke i god jord hos Solbakken.
– RBK kjørte samme strategi med Tore Reginiussen. Dette kan ikke jeg, på vegne av Even, sitte å se på, skriver Solbakken i en tekstmelding til Discovery.
Solbakken ønsket ikke å utdype meldingen.
Mikael Dorsin ønsker ikke å kommentere meldingen fra Solbakken.
Tore Reginiussen fikk ikke forlenget kontrakten med Rosenborg i fjor. Den gang var økonomi, stallsammensetning og alder argumentene fra Rosenborg.
(saken fortsetter under videoen)

Flamurs Flamme, kok i kunstgress-debatten og respektløse Raufoss

Mistet plassen i fjor sommer

For ett år siden forsvant Horneland ut dørene på Lerkendal, og inn kom Åge Hareide. Samtidig kom også Holmar Eyjolfson til Rosenborg, og Hovland mistet plassen på laget. Et halvt år der han var bak i køa gjorde at vaimingen vurderte fremtiden sin på Lerkendal.
– Jeg såg at jeg ikke var førstevalg på noen av de stopperplassene. Da gjør man seg jo noen tanker om fremtiden, og vi jobbet mot å kanskje finne en ny klubb i januar, sier Hovland.
32 år, på utgående kontrakt, og begrenset med spilletid. Situasjonen var langt fra ideel for Hovland. I tillegg begynte det å komme interesse fra andre klubber. Men så kom nyheten om at Tore Reginiussen ikke fikk forlenget kontrakten. Det snudde opp ned på det meste.
– Det snur fort i fotballen, det er den situasjonen et klart tegn på. Da bestemte jeg meg for å ta opp kampen, og ta tilbake plassen, sier Hovland som har vist god form i vårsesongen.

Vil spille på så høyt nivå som mulig

Da kontrakten gikk ut med Nürnberg gikk Hovland tilbake til Sogndal, hvor han spilte et halvt år før han signerte for Rosenborg i 2018. Men Hovland har ikke tenkt på noen retur til Sogndal, ennå.
– Nå spiller jeg på Rosenborg, og man ønsker jo å spille på så høyt nivå som mulig, så lenge som mulig. Jeg er ambisiøs og ønsker å spille på så høyt nivå som mulig, og som sagt så trives jeg her, sier Hovland, som ble intervjuet før uttalelsene fra Solbakken.
Han har ikke tenkt noe på Sogndal.
– Det har ikke vært i tankene mine, men i fotball skjer ting fort, så man kan ikke utelukke noe som helst, sier 32-åringen.

Ikke hørt noe fra Solbakken

Hovland står med 29 kamper for landslaget, den siste mot Nord-Irland i september 2020. Han har ikke hørt noe fra Solbakken etter at han ble landslagssjef.
– Det å spille på landslaget er utrolig stort, men Ståle får ta ut de spillerne han mener er best, og hvis han ønsker meg med, så stiller jeg gjerne. Men jeg kan bare levere så godt jeg kan, og så får andre ta seg av uttaket, og snakk rundt det, avslutter midtstopperen.
Eliteserien
Kan ikke konkurrere på overgangsmarkedet: – Må hente dem som er under de beste
20 TIMER SIDEN
Eliteserien
Her blir Hamkam-stopperen utvist
EN DAG SIDEN