• Brann gjester Nadderud og Stabæk torsdag klokken 18. Kampen ser du på discovery+ og Eurosport Pluss 2. Sikre deg tilgang her!
BERGEN / KRISTIANSAND (Discovery)
– Han skulle vært med for lenge siden, er svaret Discovery får fra stopperveteran Vegard Forren, da han blir spurt om hva han synes om at Fredrik Aursnes er tatt ut til landslaget.
Eliteserien
Ekspertenes dom: Dette er Eliteseriens mest verdifulle spillere
32 MINUTTER SIDEN
Onsdag ble det bekreftet at norske Eliteserie-spillere blir unntatt regelen om karantenehotell etter utenlandsopphold i forbindelse med landskampene neste uke, og da kunne landslagssjef Ståle Solbakken ta ut hele syv Eliteserie-spillere i troppen.

Viser tilstedeværelse

Brann-spiller Petter Strand sier til Discovery at det er veldig morsomt at Eliteserie-spillere som presterer over tid, får sjansen med flagget på brystet.
– Ståle (Solbakken) viser at de følger med på Eliteserien og verdsetter den for det nivået som er og at det ikke bare er spillere som spiller i utlandet som kan være gode nok for landslaget.
– Det er gode signaler det. Det viser at «er du god nok, er du med». Det handler ikke bare om hvilken liga du spiller i. Det er positivt for Eliteserien, for det er mange gode spillere her, svarer midsttopper Vegard Forren på spørsmål om signaleffekten det gir å ta ut Eliteserie-spillere.

Eliteserien som utviklingsarena

Brann-trener Kåre Ingebrigtsen håper uttaket kan vise at det ikke er nødvendig å stresse ut av landet for unge spillere.
– Det viser at vi har en god utviklingsarena i Eliteserien og jeg har langt større tro på at unge lovende spillere får spille i Eliteserien og utvikle seg her i stedet for å være så ivrige på å komme seg ut og bli sittende på benken. Dette uttaket viser at, spiller du godt i Eliteserien, så blir du sett av Ståle og teamet hans. Det er fantastisk bra og artig, sier trønderen.
På spørsmål om han har savnet en landslagssjef som involverer spillere fra hjemlig liga svarer han:
– Hver trener har ulik filosofi og ulike måter å gjøre ting på. Men jeg omfavner det Ståle gjør med å gi Eliteserie-spillere sjansen. Det gjør ikke min jobb enklere, men det blir gøy.
Slik fikk VIF-spiller Aron Dønnum vite at han var med på landslaget:

Her overrasker Fagermo Dønnum med gladbeskjed

– Står ikke tilbake for noen

Fredrik Aursnes er én av de syv, og skal med det på landslagssamling for første gang, noe som hans tidligere lagkamerater Petter Strand og Vegard Forren er veldig fornøyde med.
– Han står ikke tilbake for noen på det midtbanen til landslaget, så velfortjent og han skulle vært med tidligere. Det var på tide og jeg er overbevist om at kommer til å vise seg frem og bli værende der. Han har jobbet hardt og godt lenge, og vært god lenge. Ikke bare i Eliteserien, men også i Europa League, sier Forren om sin tidligere lagkamerat.
– Det synes jeg var gøy. Jeg synes det er på tide at han får sjansen. Han har levert bra nå over tid, så det blir spennende å se, tilføyer Strand.

Mulig retur?

Vegard Forren har selv 33 A-landskamper, der den siste var borte mot Tsjekkia i 2016. Likevel gir landslagsuttaket han en liten formening om at døren ikke burde lukkes helt.
– Øyner du en tropp?
– Jeg kan ikke si at jeg venter på telefonen med tre baklengsmål i snitt på de fem første kampene, men kanskje hvis vi får ti baklengs på de neste 15 så har jeg gjort en god nok jobb til at navnet mitt er blant forsvarerne, svarer den 33 år gamle midtstopperen, med et aldri så lite glimt i øyet.
Sett denne?:

Den 12. mann: Slakter Brann og spillerne etter seriestarten

Eliteserien
Ikke imponert over Vikings Ofkir-interesse: – Knapt et bud i det hele tatt
35 MINUTTER SIDEN
Eliteserien
Frykter ikke spiss-konkurranse: – Vi fungerer bra sammen
21 TIMER SIDEN