Viking - Odd: 3 - 1
Viking lå under etter bare fire minutter hjemme mot Odd, men klarte så å snu det hele til en 3-1 seier. De har nå sikret bronsen, og kan etter en tynn teori ta sølvet, siden Lillestrøm spilte uavgjort mot Molde samme tid.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
27/06/2022 PÅ 15:14
– Det er utrolig deilig. Jeg tror fansen og vi har ventet lenge på dette, sa Viking-spilller Veton Berisha etter seieren.
Den tynne teorien er at Viking må vinne i sin siste kamp neste helg mot Tromsø med 18 mål for å slå Moldes statistikk - i tillegg til at Molde må tape sin kamp mot Haugesund.
Se Berishas straffespark:

Snur kampen etter straffespark

Snuoperasjon

Det ble en marerittstart for medaljejagende Viking. Etter bare fire minutter tok Odd ledelsen på en corner hvor Filip Jørgensen stupte ballen i mål.
Det så lenge mørkt ut for bortelaget, men rett før pause reduserte Viking ved Sebastian Sebulonsen.
Kampen endret seg så i andre omgang, og Viking tok styringen. Etter 59 minutter, ble Berisha felt av Odd-spiller Steffen Hagen– og det ble dømt straffe. Berisha satt så straffen iskaldt i mål.
Med 15 minutter igjen på klokka, stormet Fridfjonsson på bakerste og headet inn 3-1. Viking kunne feire og juble over å ha sikret seg medalje i Eliteserien 2021.
– Det viktigste for klubben er at vi har tatt et steg nærmere toppen av norsk fotball, og kan få prøve å kvalifisere oss til europa. Men så kan det ikke gå 14 år til neste gang da, for da er det ikke noen toppklubb, sa Viking-spiller Kristoffer Løkberg etter kampen.
Hør hva mer Løkberg hadde å si om kampen:

– Jeg trenger et par pils

Dramatikk på Aker Arena

Molde - Lillestrøm: 3 - 3
Ett minutt etter at kampen var i gang, kom Lillestrøm til en enorm sjanse. Ballen havnet bak Moldes forsvar, og det ble en sprint-duell mellom Lsk-spiller Thomas Lehne Olsen og Molde-spiller Birk Rise. Sistnevnte rakk ballen først, men fikk ikke full kontroll over den. Lehne Olsen snappet ballen opp, og kom alene med keeper Andreas Linde. Spissen prøvde å vippe ballen over Linde, men lyktes ikke.
Og så var sjanse-bonanzaen i gang. Lsk hadde virkelig gjort hjemmeleksa si, og presset Molde opp i flere ubehagelige situasjoner - som så førte til deres første mål. Moldes Sivert Mannsverk sentret en farlig ball tilbake til keeper, som rakk aldri å komme så langt - for der stod plutselig Lehne Olsen. Sistnevnte tok ballen og la den igjen til kamerat Gjermund Åsen, som banket ballen inn i nettet.
Rett før pause, doblet gjestene ledelsen etter en nydelig ball på bakerste stolpe som Eskil Edh headet inn.
Saken fortsetter under videoen.

– Akkurat nå er jeg jævlig irritert

Kampen hadde like store sjanser i andre omgang - men da skulle også Molde få sette et par nettkjenninger. I minutt 64. svingte Emil Breivik et frispark som så ble styrt videre inn i mål av Birk Risa. 2-1.
Så, med 10 minutter igjen på klokka, banket Molde-spiller Eirik Hestad ballen i mål, etter en corner. 2-2! Skulle virkelig Molde klare å snu det hele? Og sikre sølvet?
Tre minutter etter 2-2 målet, kom Molde-spiller Ola Brynhildsen ut på venstre kant - så opp og la inn til medspiller Ohi Omoijuanfo. 3-2 var stillingen plutselig i Molde - for en snuoperasjon!
Men gleden varte ikke lenge for de blådraktede. I siste ordinære spilleminutt, fikk Lsk frispark. Lehne Olsen stelte seg opp, og slo et perfekt frispark - over muren og rett i mål! Kampen endte 3-3.
Se alle målene i kampen her:

Se høydepunktene fra den spinnville kampen på Aker Stadion

Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
26/06/2022 PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
26/06/2022 PÅ 20:42