• Følg Sandefjord - Brann søndag klokken 17 på discovery+.
Fredag morgen bekreftet Brann at Eirik Horneland fortsetter som hovedtrener etter sesongen. Tidligere har 46-åringen fra Haugesund sagt at han ikke ville fortsette, men nå har Horneland gjort en helomvending.
Horneland gikk fra å være Kåre Ingebrigtsens assistent til å bli Brann sin hovedtrener, etter at rødtrøyene skilte lag med trønderen tidligere i sesongen.
Eliteserien
Disse Eliteserie-trenerne tjente mest i fjor – én skiller seg klart ut
3 TIMER SIDEN
– Jeg har slitt litt med lojaliteten overfor Kåre (Ingebrigtsen), spillerne og klubben. Jeg har stått i en litt vanskelig situasjon der, sier Eirik Horneland til Discovery.
Det har ikke vært lett å ta på seg ansvaret for Branns «nye» hovedtrener etter at Kåre Ingebrigsten forsvant, for Horneland ble først og fremst ansatt for å bringe gleden tilbake til Brann Stadion sammen med nevnte Ingebrigtsen.
– Det som har vært vanskelig for meg, var at jeg ble ansatt av Kåre og skulle skaffe suksess sammen med han. Det gjorde noe med meg at han måtte gå i sommer. Da ble jeg og Kåre enige i at jeg skulle stå i det ut året, og jeg sa at jeg kunne ta det ut året for klubben. Jeg har ikke gått rundt og hatt en drøm om å bli hovedtrener i Brann og Bergen. Det har jeg overhodet ikke.
– Jeg har snakket med Kåre om dette, og jeg har også forklart spillergruppen underveis at det er vanskelig for meg siden jeg ble ansatt av Kåre. Jeg gikk «all in» for at Kåre og klubben skulle ha suksess, og jeg kjenner veldig på et stort ansvar for at det har vært en vanskelig sesong, utdyper Horneland.

LES OGSÅ: Fortsetter som hovedtrener: – Fremstår nærmest litt komisk

Fått grønt lys

Dialogen med Kåre Ingebrigtsen har vært avgjørende for at Horneland har satt sin signatur for to nye år. Han har fått klarsignal fra sin tidligere kollega til å fortsette i sjefsstolen.
– Han har gitt sin velsignelse til det og ønsker at jeg bare skal kjøre på. I tillegg har jeg en voldsom lojalitet til overfor klubben og spillergruppen. Jeg trives veldig godt i Bergen, så har jeg vel forstått at det ville være vanskelig for meg å fortsette i Bergen med ny hovedtrener.
Eirik Horneland har hele veien vært klar på at han ønsket å fortsette i Bergen, men med tiden innså han at det ville bli vanskelig å gå tilbake til sin tidligere rolle som assistent.
– Det har vel innhentet meg at det ville være vanskelig å fortsette i Bergen med ny hovedtrener. Enten måtte jeg ha dratt på et nytt eventyr, eller så måtte jeg plukke opp hansken. Det har vært en vanskelig reise med meg selv, forteller Horneland, som gjerne skulle vært en del av fjorårets støtteapparat:
– Jeg hadde selvfølgelig håpet at jeg kunne være en del av det som ble startet på i oktober/november i fjor, men så har kortene blitt delt ut på ny.

LES OGSÅ: Godset-keeperen ute på ubestemt tid

Vakt reaksjoner

Etter ansettelsen er det flere som har reagert på at Horneland likevel takket ja til å fortsette, selv om han tidligere hadde uttalt at han var ferdig etter sesongen.
– Dette fremstår nærmest litt komisk etter at Horneland i en lang periode sagt at han ønsker å være assistent, sa Discoverys fotballekspert Joacim Jonsson etter at Horneland-nyheten kom fredag morgen.
På spørsmål om han forstår reaksjonene som har kommet, svarer Horneland følgende:

– Ja, men samtidig tok jeg på meg et ansvar det neste halvåret. Jeg hadde ingen tanker om at jeg skulle bli hovedtrener igjen, men så kjenner man at man blir spist og sugd opp på en annen måte når man står i det. Det er mange som er fornøyd med den jobben vi har gjort, og jeg måtte gjennomarbeide lojaliteten overfor Kåre om at det var noe jeg kunne stå for.
Artikkelen fortsetter under videoen:

Godset kan være med på å sende Mjøndalen ned: - For en motivasjon!

– Stort arbeid foran oss

Med den nye kontrakten signert og klar, tar Horneland fatt på oppgaven med å få Brann tilbake i det gjeveste selskap. 46-åringen er sterk i troen på at klubben kan få ut potensialet.
– Vi må fortsette å bygge fundament. Jeg synes vi er på gang med noe. Det er en fantastisk spillergruppe her nå med en god miks og balanse i gruppa. Vi må være stødige, ha et godt gjennomarbeidet fotballag og utvikle fotballspillere.
I skrivende stund ligger Brann på 14. plass i Eliteserien. Det holder til kvalifseringsspill for fornyet Eliteserie-billett ved sesongslutt, men både Stabæk og Mjøndalen jakter hakk i hel. Ambisjonsnivået i Bergen er derimot langt større enn å kjempe om overlevelse.
– Brann er en storklubb som er nødt til å være blant de topp fire-fem klubbene hvert eneste år. Det er en lang vei dit, siden vi har hatt to dårlige sesonger på rad. Det er et stort arbeid foran oss, avslutter Horneland.

Tror Molde har et ørlite gullhåp – RBK må unngå blytung fiasko

Eliteserien
Bekreftet: Rosenborg henter finsk midtbanetalent
5 TIMER SIDEN
Eliteserien
Henter tilbake poengspiller fra OBOS-ligaen: – Alltid hatt et mål om å komme hjem
8 TIMER SIDEN