Mjøndalen er, som Drammens Tidende skrev om lørdag, rammet av flere tilfeller med covid-19. Sportssjef André Nevstad har ikke villet gå ut offentlig med hvor mange smittede det er snakk om.
Overfor Eurosport understreker trener Vegard Hansen at man nå har langt mer alvorlige ting å tenke på enn om man får trene eller ikke.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
I GÅR PÅ 07:33
– Man må prøve å ikke irritere seg så mye. Vi forsøker å ikke la det gå inn på oss. Det er lett å være kritisk til tiltak, men nå har vi fått smitte i klubben, så vi er veldig ydmyke med tanke på de reglene, sier han og fortsetter:
– Nå som vi har fått smitte, er det nok mindre irritasjon over regler og begrensninger som er lagt på klubben. Da kom det plutselig litt tettere innpå oss.
Han er usikker på hvordan smitten har truffet klubben.
– Selv om vi fulgte alt av regler, og aldri var i noe gråsone, så fikk vi altså et utbrudd hos oss. I den grad vi har tenkt at dette kan være litt unødvendig, så tenker vi hvert fall ikke sånn nå.
– Noen er sykemeldt og andre får ikke trent. Nå skal alle i klubben teste seg en siste gang på mandag. Så får vi se ut fra det hva slags eventuelle grupper vi deler dem inn i etter det, de som kan trene. Så må vi prøve å få det sportslige best mulig ut fra de reglene som gjelder.

– Glimt har jo brukt masse penger

Når han prøver å fortelle litt om hvordan det oppleves å være fotballtrener i Viken under disse omstendighetene, trekkes han fort inn på et tema som har vært mye diskutert den siste uka - urettferdighet. Mens samtlige klubber i Viken, Sandefjord og koronarammede klubber ikke får trene i det hele tatt, har nettopp Bodø/Glimt forlenget sin treningsleir i Spania med ti nye dager.
– I et større perspektiv så handler det jo litt om forskjellen i oppkjøring de ulike klubbene får gjort. Det må være like konkurranseforhold, og det er det ikke nå. Det regner jeg med forbundet skal ta tak i. Vi kommer jo i bakleksa nå, vi som er i Viken.
– Er det da provoserende å se Glimt forlenge oppholde sitt i stedet for å komme hjem?
– Glimt har jo brukt masse penger på opplegget sitt der nede og har tjent de pengene på være veldig gode sportslig, så jeg irriterer meg ikke veldig over det. Det er jo sportslig sett det beste de kunne fått til, med charterfly, eget hotell og den type ting. De har jo truffet blink, sier han.
– Om det er noe moralsk feil ved det, tror jeg ikke jeg skal uttale meg om. Det får andre ta seg av. Det er jo ikke noe juridisk galt, hvert fall. Jeg bruker ikke en kalori på å dømme dem.
Nå må treneren, som alltid har hatt en rekke arbeidsoppgaver utover det å være fotballtrener, belage seg på enda flere utenomsportslige utfordringer.
– Det er andre typer utfordringer enn det vanligvis er. Hvert fall nå som vi ikke engang får trent. Man må være pragmatiske og løsningsorienterte, og det er vi heldigvis i Mjøndalen.
Så du denne?

Her blir hun avkledd av motstanderen

Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
I GÅR PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38