Mjøndalen-Molde: 0-0
I 75 minutt kom et innlegg fra høyre for Molde og ballen gikk bak hele Mjøndalens bakre firer inni 16. Ballen fikk rulle helt ut til Moldes Kristoffer Haugen som kom løpene inn på bakerste og avsluttet på mål. Mjøndalen-keeper reddet på streken, men på visse bilder ser det ut til at ballen var inne.
Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
I GÅR PÅ 08:11
– Snytt for mål mener vi i kommentatorboksen, sa kommentator Jørgen Klem.
Se situasjonen her:

Kommentatorene samstemte: Molde snytt for scoring

Og det var det flere som mente og.
– Det ser ut som den var inne, og det var det jeg trodde og, mente Molde-spiller Fredrik Aursnes etter å ha sett reprise av situasjonen etter kampen til Discovery.
– Jeg var 100% sikker på at den var inne. Vi blir snytt for et mål, og det er synd, sa Moldes Haugen etter kampen.
– Når vi reiser bort, holder nullen og scorer mål så skal det være seier. Jeg synes synd på dommerne når de ikke klarer å gjøre jobben sin, når det er scoring så strider det i mot. Da hjelper det ikke å beklage noe som helst i ettertid for det skal være scoring, sa Moldes hovedtrener Erling Moe.

Sint Moe: – Dette må vi forvente av dommerne

Hoveddommer i kampen, Dag Vidar Hafsås, syntes vurderingen var vanskelig.
– Det her er vanskelig. Det er nesten umenneskelig for oss å vite om ballen er inne eller ute, og vi må være sikre og derfor klarer ikke vi å være 100% sikre på at den er inne, sa Hafsås som nevner at de ønsker mållinjeteknologi velkommen.

Dommeren: – Nesten umenneskelig for oss å vite om ballen er inne eller ute

Første omgang

Selv om det var Molde som hadde mest ball, var det Mjøndalen som var farligst i første omgang. Fem minutter inn i kampen, fikk Mjøndalen frispark noen meter utenfor 16. Martin Rønning Ovenstad slo ballen langt over mål. Molde holdt ballen i laget, men utnyttet ikke mulighetene sine til å kontre på et Mjøndalen lag som slet i begynnelsen med å henge med i svingene.
I 13. minutt fikk Mjøndalen en stor sjanse, fra et langt innkast av Ovenstad noen meter fra dødlinjen. Ballen ble stusset videre i 16, og med litt klabb og babb foran mål bommet Ole Amund Sveen på ballen rett foran snuten på Molde-keeper. Moldes Ohi Omoijuanfo var anonym i første 45, og resten av de blådraktede brukte for mange touch på ball foran Mjøndalens mål. Mjøndalen var absolutt det beste laget i de første 45, og hadde flere store sjanser for å ta ledelsen.
– Det er vi som har de største sjansene. Vi har skapt mest men de har hatt ballen mest, sa Mjøndalens Christian Gauseth i pausen til Discovery.

– Farlige

Mjøndalen startet fint i andre omgang, men falt mer og mer sammen. I 52. minutt avsluttet Moldes Magnus Eikrem fra 16, men ballen gikk noen få centimeter utenfor. Utover omgangen tok Molde mer over kampen, og skapte flere muligheter enn Mjøndalen.
I 65. minutt kom MIFs Tony Borchmann løpende bakfra i Moldes 16 mot et innlegg, og falt. Dansken ropte etter straffe, men ble ikke hørt.
Se straffesituasjonen her:

Amper stemning etter straffesituasjon

På overtid, fikk Molde sin siste sjanse til å sette den ved et frispark. Ballen blir headet ut, og MIF fikk en kontring, men som endte skuddløst.
– Vi er farlige når vi kommer, men Molde er gode offansivt. Jeg synes vi nærmer oss hvert år og det er vel den jevneste kampen vi har spilt mot Molde i nyere tid, sa MIF-trener Vegard Hansen etter poengdelingen.
Se høydepunktene her:

Se høydepunktene fra Mjøndalen-Molde

Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 PÅ 07:33
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
08/08/2022 PÅ 06:28