Rosenborg - Sandefjord 3-0 (1-0)
Et nært utsolgt Lerkendal forventet å se et hjemmelag som skulle slå tilbake etter fadesen borte mot Strømsgodset i forrige serierunde, og de rundt 20 000 som hadde møtt opp på RBKs storstue fikk valuta for pengene.
Eliteserien
Gauseth oppsummerer: Wahlstedt-hyllest, røde kort og heltent Sæter
I GÅR PÅ 15:14
RBK stod kun med fire nettkjenninger og 15 avslutninger på mål på sesongens første fem kamper, men mandag kveld var det elleve heltente spillere i hvitt og sort på gresset i Trondheim.
Fra første spark på ball var det kun ett lag på banen. Hjemmelaget rullet opp angrep på angrep, og kom seg stadig til store muligheter. Anført av en venstreside bestående av Stefano Vecchia og Edvard Tagseth, herjet regelrett Rosenborg med Sandefjord.
– Vecchia har en evne til å score mål, noe som er en utfordring vi har. Når han får sjanser, så pleier han å score, sa Kjetil Rekdal om svensken som hadde fått mulighet fremfor Carlo Holse, og Vecchia tok til de grader vare på muligheten.
Fjorårets toppscorer i Rosenborg svarte med to scoringer, og var et konstant uromoment. Sammen med Tagseth noterte venstresiden seg for alle tre scoringene på Lerkendal.
Med tre nye poeng, gjorde RBK et byks oppover på tabellen. Trønderne er nå på 7. plass med ni poeng. Sandefjord er nede på 13. plass med seks poeng etter like mange kamper.

– Scorer for lite i dag også

Fra 0-3-tap i Drammen forrige uke, fikk Kjetil Rekdal snudd rundt på tallrekken. RBK-treneren legger ikke skjul på at han satt igjen med en langt bedre følelse etter mandagens kamp.
– Det var en prylt gjeng som dro derfra. Det var ikke noe gøy. Det var det første tapet på 22 serierunder, så det svei noe helt vanvittig. I dag er det en mye bedre følelse, sa Rekdal etter kampslutt.
Selv om Rekdals mannskap fremsto på en helt annet måte mot Sandefjord, ser han fortsatt forbedringspotensial hos sine elever.
– I dag også er det masse å forbedre. Vi vinner 3-0 og det er fantastisk, men det er faser i kampen som gjør at ting kan endre seg, og det må fjernes.
– Vi scorer for lite mål i dag også. Den siste pasningen må være bedre, påpekte Rekdal.
Hør hva Edvard Tagseth hadde å si etter kampen:

Scoret sitt første for sesongen: – Helt fantastisk

Overkjøring

Hjemmelaget åpnet friskt fra start. Etter fire minutter ladet Olaus Skarsem børsa fra 20 meter. Skuddet var knallhardt, men gikk rett på Storevik i Sandefjord-buret.
Bare minutter senere skulle ballen ligge i nettet. Noah Jean Holm prikket inn et innlegg på Stefano Vecchia, som lett fintet bort Markmanrud før han enkelt kunne sette inn kveldens første scoring.
Rosenborg var friske i åpningen, og trykket voldsomt på fremover. Danske Victor Jensen fikk to muligheter med høyrefoten. Den første ble blokkert, mens det andre forsøket barberte stolpen til Storevik.
Et drøyt kvarter inn i kampen, burde kaptein Markus Henriksen ha doblet ledelsen. Hjemmelaget rullet opp på venstresiden. Stefano Vecchia fant Erlend Dahl Reitan i feltet. Høyrebacken stanget ballen inn foran mål. Henriksen brukte to touch før han klemte til, men avsltungen fra seks meter gikk rett på Sandefjords sisteskanse.
Edvard Tagseth var en konstant trussel på RBKs venstreside. Rett før hvilen slo han en glimrende stikker til Jensen, som fikk avsluttet alene med Storevik.
Sisteskansen gjorde sitt for å holde bortelaget inne i kampen. Nok en gang vartet Sandefjord-keeperen opp med en glimrende redning.
Gjestene kunne takke Storevik for at de kun lå under med ett mål til pause.

Trykket på videre

Rosenborg fortsatte å kjøre på etter hvilen. Noah Jean Holm fikk omgangens første mulighet etter et innøvd hjørnespark. Tre minutter ut i omgangen fikk spissen headet fra kloss hold, men hodestøtet gikk over tverrliggeren.
Til slutt kunne ikke Sandefjord stå imot RBK-trykket. En av kampens store profiler, Edvard Tagseth, doblet ledelse med en volley på bakre stolpe etter et perfekt innlegg fra Olaus Skarsem.
Like etter fikk Sandefjord sin første store mulighet etter en klønete manøver av André Hansen, men heroisk forsvarsspill av RBK Sam Rogers avverget scoring.
Istedenfor redusering skulle det bli nok en nettkjenning for hjemmelaget. Etter 65 minutter kom Holm seg gjennom, men ble felt av William Kurtovic rett innenfor 16-meteren.
Stefano Vecchia var sikker fra ellevemetersmerket, og satte med det sitt andre mål for dagen og RBKs tredje.
RBK fortsatte å produsere flere muligheter etter kampens tredje scoring, men flere mål ble det ikke på Lerkendal. Rosenborg kunne uansett innkassere tre svært fortjente poeng.
Sett denne?

Mener LSK ikke bør hente tilbake Braut Brunes

Eliteserien
TV 2: Vålerengas keeper selges til Toulouse
I GÅR PÅ 20:52
Eliteserien
Presset vokser på Fagermo: – Trodde vi skulle være med helt der oppe
I GÅR PÅ 20:42