• Se Kristiansund - Viking søndag kl. 17 på discovery+
– Det er en såret gjeng her. Vi er revansjesugne, både som trenere og spillere, sier Kristiansund-trener Christian Michelsen til Discovery.
Etter en rekke skuffende resultater, sist et 0-3-tap for Stabæk, er det en revansjelysten gjeng som tar imot Viking søndag kveld.
Eliteserien
Brikker i ferd med å falle på plass: Se de bekreftede overgangene i Eliteserien
16 TIMER SIDEN
Utenom en sterk 4-2-seier borte mot Odd, står nordmøringene med to uavgjort og tre tap på de siste seks kampene.
– Vi ønsker definitivt å vise oss fra en helt annen side. Odd-kampen er et unntak, da var vi kjempegode. Ellers har vi ikke holdt den standarden som vi forventer av oss selv. Det er kvaliteten på eget spill som er grunnen, sier Michelsen.

– Det er ulikt KBK

I løpet av de siste fem seriekampene har de sluppet inn 14 mål. Til sammenligningen slapp de inn 25 mål på de 22 kampene før der igjen.
– Det er litt ulikt KBK. Vanligvis så er vi et solid lag, med en sterk grunnmur, som det er vanskelig å møte og ikke minst bryte ned. Hvis vi derimot luker bort de seks siste kampene og ser på de 21 første kampene, så lå vi som nummer tre i Norge. Vi hadde sluppet inn nest færrest mål. Den fasen av sesongen var knallbra, men så har det vært desto mindre bra den siste tiden, sier Michelsen.
KBK-treneren mener det ikke er noe galt med hverken forberedelsene, innstillingen, utgangspunktet eller lysten.
– Den er jo like stor alltid, men enkelte dager fungerer ikke ting optimalt. Akkurat nå har vi vært inne i en periode der vi alle er skuffet over egne prestasjoner, både trenere og spillere. Sånn er det bare. Det er mange lag som får en formdupp i løpet av en sesong. Det er en såret stolthet hos alle og enhver. Vi skal gjøre alt for å snu denne trenden, hvis man kan kalle det det, fortsetter han.
Saken fortsetter under videoen.

Fagermo i krangel med eksperten: – Det er det du ikke forstår

Svakere uttelling mot bunnlagene

Kristiansund så lenge ut til å være en klar medaljekandidat, men den siste tidens resultater har gjort at klubben har falt ned på en femteplass, fem poeng bak Viking på tredjeplass.
– Hva skyldes formduppen?
– Det er vanskelig å gi et konkret svar på det. Det er sammensatt. Men vi har definitivt ikke vært gode nok. Så er det populært å snakke om mentalitet, at man ikke er gode nok mot antatt svakere lag og så videre, men det er først og fremst et kollektiv som ikke har fungert og vært like godt som tidligere i sesongen, sier Michelsen.
Han påpeker at de i fjor tok 18 poeng av 18 mulige mot de tre bunnlagene, Mjøndalen, Aalesund og Start. Mot Stabæk, Mjøndalen og Brann i Eliteserien 2021, står de til sammenligning med sju poeng av 18 mulige. De tapte alle kampene på bortebane.
– I år har vi vært OK på hjemmebane, men ikke gode nok på bortebane. Det har vært andre ustabile lag også. Rosenborg og Lillestrøm har vel ikke tatt så himla mange flere poeng enn oss den siste tiden. Det er en lang sesong, så det pleier å bli noen uventede resultater når man ser på tabellen. Sluttspurten på maratonet er beintøff. Da må man opp på maks, hvis ikke blir det lite poeng, sier Michelsen.

Fortsatt muligheter for Europa-spill

Med tre kamper igjen av sesongen, er imidlertid ingenting over. Ved seier i den kommende kampen mot Viking, vil de bare være to poeng bak tredjeplassen.
Rosenborg, som innehar fjerdeplassen, ligger bare foran på målforskjell. Den plassen kan potensielt gi spill i Europa neste år hvis første-, andre- eller tredjeplassen i Eliteserien vinner cupen. Klubbene som innehar de plasseringene, er alle klare for den fjerde runden.
Michelsen er helt tydelig på at de kommer til å gi jernet ut sesongen. Tredje- og fjerdeplassen vil han imidlertid ikke fokusere noe særlig på.
Viking-kampen er det eneste som gjelder akkurat nå.
– Nå har vi fokus på neste kamp, i god, gammel KBK-ånd. Det blir en knallkamp mot et lag som kanskje har vært det beste laget den siste tiden i Eliteserien sammen med Bodø/Glimt. Det blir en kjempeutfordring, men vi gleder oss. Er vi ikke på maks der, så blir det ikke noen god opplevelse, avslutter Michelsen.
Sett denne?

HamKam dominerer årets lag – krangler om de siste plassene

Eliteserien
Vender hjem til moderklubben etter seks år: – Føles veldig godt
17 TIMER SIDEN
Eliteserien
Tidligere Roma-spiller klar for AaFK
I GÅR PÅ 16:18