Vålerenga har hatt en pil som peker oppover lenge, men i generalprøven mot Tromsø søndag sa det stopp. På egen hjemmebane slapp de inn fire mål mot Tromsø, som kom opp fra OBOS-ligaen i fjor. Det endte med 3-4 på Intility Arena.
– Kanskje har de bare godt av å bli påminnet om at den gjerrige utgaven de var bakover i banen i fjor er det viktig å være i år også. Med Rosenborg på besøk i første serierunde, bør de være veldig skjerpet defensivt for å stå i mot dem, sier Discovery-ekspert Tor Ole Skullerud etter kampen.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
21 TIMER SIDEN
Han fulgte med fra sofakroken på alle treningskampene som ble spilt søndag, og han lurer på om Vålerenga kanskje har blitt litt i overkant opptatte av å sprudle framover på banen.
– Fagermo er nok ikke fornøyd. Det er veldig ulikt dem, med tanke på hvor gjerrige de var defensivt. Det å slippe inn fire mål er ingen god generalprøve. Samtidig tror jeg ikke det stresser dem voldsomt. De har sett såpass bra ut i oppkjøringa uansett.
– Faren her er jo at man ser litt bort fra det defensive. Dette blir jo litt synsing selvsagt, men man kan jo stille spørsmålet om fokuset nå er litt for mye på det offensive. Det defensive var veldig bra i fjor, så det har jo vært mye trykk på å skape mer framover i vinter.
Likevel er han ikke bekymret på vegne av Oslos største klubb.
– Det har gått veldig bra for dem i det siste, dette er nok bare en liten justering for deres del. Det gjør neppe noe med selvtilliten deres, og de går nok til seriestarten med god tro på seg selv. Det blir uansett en fantastisk premiere mot Rosenborg, og det er jo først og fremst der vi får en ordentlig indikasjon.

Imponert av Tromsø

Tromsø kan derimot juble etter den perfekte oppladning til neste ukes seriepremiere. Skullerud innrømmer at han har vært skeptisk til Tromsø-laget tidligere denne våren, men nå må han rose dem:
– Jeg er en av de som har vært spent på hva de har å gå på framover. Men så lenge Espejord er på banen og Kitolano kan levere slik han gjorde i fjor, så kan Tromsø bli bra offensivt. Når Ruben Yttergård Jensen scorer mål innenfor femmeteren, så er det jo noe spesielt, ler han.
– De er nok mer solide enn hva jeg først tenkte. Jeg blir imponert av dem offensivt. Det lover veldig godt.
Han peker på flere lovende kamper, mot meget habil motstand.
– De gjennomførte veldig bra mot Rosenborg også. De tapte bare 1-0 der, selv om de ikke skapte all verden der. De to resultatene her så har de nok fått litt trygghet. Det gir dem en perfekt inngang inn mot kampen i Bodø i seriepremieren.
– De var for fullt med i kampen mot Glimt også. De har spilt mot tre av de forventede topplagene borte og gjort det ganske så bra. Det har vært en god oppkjøring for dem, konstanterer han.
Se høydepunktene fra kampen her:

Se høydepunktene: Tromsø vant sjumålsdramaet mot VIF

Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
EN DAG SIDEN
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38