Slaktet eget lag etter tap: – Spiller som kjerringer

Joakim Opphus

Oppdatert 14/06/2021 klokken 21:55 GMT+2

Tromsø var det klart beste laget og vant fortjent 3-0 over Stabæk på Nadderud. Herolind Shala var tydelig skuffet etter tapet.

Herolind Shala

Stabæk - Tromsø 0-3
– Det er utrolig skuffende, en elendig kamp av oss og vi er ikke påskrudd fra starten. Vi vinner ikke en første- eller andreduell og da vinner du faen ikke fotballkamper. Vi spiller som kjerringer, vi er for pysete. Vi må trå til for det første skal vi vinne, sier en tydelig frustrert Herolind Shala etter kampen.
Discoverys fotballekspert Bengt Eriksen var ikke imponert over hvordan Shala beskriver Stabæks prestasjon.
– Jeg har sett kjerringer spille mye bedre en det Stabæk gjorde i dag, sier Eriksen.
Heller ikke Stabæk-trener Jan Jönsson likte begrepet som Shala tok i bruk.
– Jeg synes ikke noe om det utrykket. Damefotballen er på vei fremover, og vi trenger ikke å blandet inn det, sier Jönsson etter kampen.
Se intervjuet med Shala under.

Gikk rasende av banen og leverte tirade etter tapet

Drømme-åpning av Tromsø

Det var “Gutan” som kom best ut av startblokkene i kveldssolen på Nadderud.
Etter åtte minutter spill er Stabæk-keeper Marcus Sandberg på ordentlig bærtur. Svensken kommer altfor sent i en duell langt unna eget mål. Ballen heades tilbake foran mål. Stabæk-forsvarerne makter ikke å klarere ballen og Moses Ebiye er på rett sted til rett tid og setter ballen i mål.
Drøye fem minutter senere er Trømsø og Moses frempå igjen. Et flott Tromsø-angrep ender med at August Mikkelsen for ballen innenfor Stabæks boks. Unggutten rykker ned til kortlinjen og slår hardt inn foran mål. Ballen går gjennom feltet og treffer en helt umarkert Moses på bakre stolpe som fra en drøy meter har få problemer med å sette sitt andre mål for kvelden.
Etter mareritt-åpningen spiller Stabæk seg litt tilbake i kampen. Kornelius Normann Hansen for to sjanser til å redusere, men klarer ikke å få ballen innenfor stengene.
Moses fikk en ypperlig mulighet til å sette sin tredje scoring for kvelden når han kommer seg bak Stabæk-forsvaret og en mot en med keeper Sandberg, men avslutningen til Moses går rett på Stabæks sisteskanse.
Like før kampslutt setter Tomas Totland inn gjestenes tredje scoring, og gjestene fra Tromsø tar med seg tre poeng hjem.
Tromsø-trener Gaute Helstrup var meget fornøyd med hva hans lag presterte mot Stabæk.
– Vi er gode i presspillet og vi er vanskelige å spille mot, sier Helstrup.
Helstrup skryter også av tomålsscorer Moses etter kampen.
– Han er vanvittig lojal i det defensive, også har han mer å gå på offensivt, men han er farlig å han blir bare bedre for hver uke.

Flere skader for Stabæk

Etter 34 minutter må Nicolas Pignatel Jenssen ut med en skade, og inn kommer tidligere Tromsø-spiller Simen Wangberg som gikk til Stabæk før sesongen.
I pausen satt Stabæk-trener Jan Jönsson inn Jeppe Moe. Forsvareren har ikke spilt en tellende kamp siden desember 2019.
Stabæk ble tvunget til å gjøre et ytterligere bytte når Yaw Amankwah også måtte ut med en skade. Hele tre av fire i forsvarsrekken til Stabæk som startet kampen ble byttet ut.