– Vi har lyst til å videreutvikle mye av det som var bra i fjor. Så vi har lyst til å sette vårt preg og gjøre det vi kan for at Sandefjord skal bli et bedre fotballag.
Det innleder den ene av de to ferske hovedtrenerne i Sandefjord, Hans Erik Ødegaard, i Sandefjord-utgaven av Seriestart Spesial.
OBOS-ligaen
Hever lista etter kanonstart: – Tre mål bør det minst være
29/04/2022 KLOKKEN 08:03
Rett før nyttår kom nyheten om at Sandefjord hadde ansatt de to tidligere SF-spillerne Ødegaard og Andreas Tegström som hovedtrenere. De to skal ta opp arven etter Martí Cifuentes, som tok blåtrøyene opp fra OBOS-ligaen i 2019 til en 11. plass i 2020.
Fikk du med deg denne?:

Legg, lår og korona – nå håper nøkkelspilleren å endelig komme i gang

Vil bygge et fundament

I denne spesialen er det bare drammenseren Ødegaard som er til stede, men han kan prate for begge to. Han peker på at Sandefjord ikke kan hente dyre spillere for å forsterke troppen, slik at de må se på andre løsninger.
– Vi må skape et fundament her basert på mye egenprodusert og den retningen har vi starta på. Sandefjord har gått med store underskudd og det kan ikke klubben gjøre lengre. Så da må vi bygge klubb, og detgjør man nedenfra. Det skal vi gjøre samtidig som vi skal ha et bra A-lag som skal være med å slåss og bite fra seg, forklarer Ødegaard.
Det er ikke ofte man ser at en klubb ansetter to hovedtrenere , selv om at det i 2021 vil være tre klubber som gjør det (Viking med Morten Jensen og Bjarte Aarsheim, samt Strømsgodset med Bjørn Petter Ingebretsen og Håkon Wibe-Lund).
Ansvarsfordelingen mellom de to i Sandefjord forklarer Ødegaard slik:
– Vi er veldig tett, og prater om alt også blir det mer at vi fordeler på feltet. Det er litt sånn at «du gjør det og det, så gjør jeg det og det». Det er ikke slik at det er en som han ansvar for det offensive og den andre det defensive eller sånne ting. Vi fordeler og prater om alt, så det løser vi ute på feltet.

Vil gjøre back-talent til Fantasy-favoritt

Skal bygge videre på fjoråret

Forrige sesong var det Martí Cifuentes som styrte skuta i hvalfangerbyen. Den nye trenerduoen har planer om å fortsette med ganske lik filosofi som sin forgjenger, men ønsker å videreutvikle grunnprinsippene.
– Vi ønsker å være et aggressivt lag som vinner ballen høyt ganske ofte, slik at det er kortere vei til mål. Det er mye morsommere å ha ballen enn å ikke ha den, men så skjønner vi også at vi ikke kommer til å gjøre det hele tiden i alle kamper, så vi må ha et lavt forsvar også. I angrep ønsker vi å bli noe mer gjennombruddshissig enn det man kanskje har vært før.
– Litt mer direkte? spør programleder Vegard Vaagbø
– Alt er jo relativt. Sandefjord var jo gode på den første frispillingen i fjor, så skjedde det kanskje litt lite etter det. Det var nok litt forsiktighet, noe som er bra i den forstand at man slipper inn lite mål, men de skapte også minst. Vi ønsker å forbedre det litt, svarer Ødegaard.
Discoverys fotballekspert Tor Ole Skullerud mener det er gjenkjennbart hva Sandefjord prøver å få til denne sesongen.
– Jeg har jo sett Sandefjord spille treningskamper, og sett ideen i det de prøver å få til. Jeg synes det ser ut som de tar opp arven etter Cifuentes og er opptatte av det Ødegaard sier med å starte bakfra.
Skullerud setter derimot spørsmålstegn ved om stallen i Sandefjord er god nok til å drive på med den krevende spillestilen. Til det presiserer Ødegaard at de er mest opptatt av rom, og ønsker å bruke de rommene som til en hver tid er til stede.
– Hvis rommet er bak forsvaret med en gang, er det ingen grunn til å bruke tid på det. Da går vi rett dit. Er det ikke der, bruker vi ballen for å skape de rommene.
Eliteserien
Store skadeproblemer for Bodø/Glimt i sliteseier: – Vi mister det litt
10/04/2022 KLOKKEN 17:59
OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 KLOKKEN 17:56