LERKENDAL (Discovery):
Lørdag klokken 13:00 på gressbanen til Rosenborg like utenfor Lerkendal braker det endelig løs. Ikke en betydningsfull kamp med fulle tribuner og flomlys mot en europeisk stormakt som får tankene til å lene i retning TV 3s kommentatorduo Knut Th. Gleditsch og Knut Torbjørn Eggen.
Eliteserien
Knutsen om det potensielle rekordkjøpet: – Jeg har lyst til å ta en prat med han
I GÅR PÅ 08:11
Nei, en treningskamp mot OBOS-klubben Raufoss. Ikke akkurat glamorøst, men viktig nok.

– Kyr ut på vårslepp

For et sulteforet Rosenborg Ballklubb er det mer enn nok til å få følelsen av at det nærmer seg en ny sesong. Det blir godt, ikke minst for trener Åge Hareide, som enda ikke har fått testet sine gutter mot motstandere med drakt, navn og nummer på ryggen i 2021.
Langs treningsbanen Skoglunden denne uka ble første treningskamp sammenlignet med vårsleppet av kyr ut på beitet, av den eldre garde som tittet nysgjerrig på årets første gressøkt for RBK-laget.
– Ja, vi får håpe det ikke blir seende sånn ut, da, skratter Hareide. En viss fare for det kan det være, men det er alltid vårslepp når vi kommer ut på gress. Det blir fort litt vilt, men det roer seg ganske kjapt, sier RBK-sjefen til Discovery.
Saken fortsetter under videoen.

Tror årets RBK-utgave vil minne om Erik Hamréns

En ellever klar i hodet

Nøkkelspiller Markus Henriksen er også klar til dyst.
– Den fysiske formen er bra, nå har vi fått trent veldig mye og vi har øvd en god del taktisk, så vi håper det skal se bra ut. Jeg forventer at vi skal se solide ut. At vi er et 100 prosent ferdig produkt, det tror jeg ikke, men man bør få se mye av det vi har jobbet med i vinter, mener Henriksen.
I tillegg til et knallhardt fysisk kjør, med tre økter om dagen de første ukene, har Hareide begynt å pønske ut hvordan RBK skal se ut i år.
I hodet sitt har ringreven et bilde av hvordan Rosenborgs optimale startoppstilling ser ut, når alle er i form og serien er i gang. Til det laget mangler han lørdag Jonathan Augustinsson (lysketrøbbel, usikker til seriestart) og en kneskadet Per Ciljan Skjelbred (kneskade, trolig ute til midten av mai).
Likefullt vil Hareide benytte treningskampene til å forsøke å sette en elleveren.
– De aller fleste vil få kjenne på det nå i startfasen, vi spiller mange kamper inkludert midtuke, for det er det vi møter i mai. Men du er nødt til å sette en ellever, en ellever som fungerer selv om man bytter i noen posisjoner i noen lagdeler. Prinsippene må fungere, det er det aller viktigste. Når «basicen» fungerer så kan vi bytte mer inn og ut, beskriver Hareide.

Prosjekt Henriksen

En av de potensielt store nyvinningene i årets RBK-lag, er at Henriksen skal omskoleres til stopper. De planene har fått seg et lite tilbakeslag av at Skjelbred har slitt med sin kneskade, som gjør at 28-åringen fortsatt har blitt drillet på midtbanen gjennom de siste ukene.
– Det kan godt være at vi kjører han inn en omgang som stopper nå på lørdag. Vi må gjøre begge deler så lenge Per Ciljan er skadet.
– Hva gjør det med «prosjekt Henriksen stopper» at Ciljan er ute?
– Det gjør det litt vanskeligere. Men det er jo en treners jobb, å løse det likevel. Man er helst avhengig av å ha de aller beste tilgjengelig hele tida, men de er jo sjelden det, sier Hareide.
At det har blitt minimalt med testing på stopperplass gjennom vinter og vår, mener trønderen sjøl at skal gå greit.
– Jeg har ikke spilt mye stopper på trening, nei, men at jeg er klar over at det er en mulighet – det er jeg. Per må nok bli frisk og rask før det skjer for fullt.
Saken fortsetter under videoen.

Godsets situasjon, Jesus-Gauseth og Molins til RBK

Kun to kamper som stopper på CVen

Han mener at det bor en stopper i ham, og har gjort det i lengre tid.
– I Bristol City så de på meg som en som kunne bli en veldig god midtstopper, Lars Lagerbäck var også ivrig på at jeg skulle prøve meg der. De to siste kampene for Hull spilte jeg midtstopper, men det er også de eneste jeg har på den plassen.
At det ikke har blitt mye drilling i bakre firer på treningene foreløpig, tar han med ro.
– Jeg trenger jo å trene og få spilt der, men så stor forskjell er det jo ikke fra å spille dyp 6-er til midtstopper. Men det er en god del småting på det defensive som må terpes på. Det med å sette en linje, du er ofte bakerste mann, det handler om posisjonering på innlegg og de tingene der. Jeg ønsker jo å være den beste utgaven av meg sjøl, sier Henriksen når han setter seg ned med Discovery, og siterer dermed Dag Otto Lauritzen fra den populære Kompani Lauritzen-serien på TV 2.
At han i tillegg er nyklipt og ligner en nystriglet fenrik, hjelper på inntrykket av en topptrimmet og skjerpet Henriksen før det braker løs.
– Haha, jeg ser den serien, det er ikke noe tull med han fenriken der. Kanskje det var forsvaret jeg skulle ha prøvd meg, flirer han.
Mot Raufoss spiller trolig Even Hovland og Hólmar Örn Eyólfsson stoppere for RBK. I tillegg har trønderne Gustav Valsvik, Besim Serbecic og unggutten Mikkel Konradsen Ceide som kan få spilletid på stopperplass lørdag.
Lørdag blir han imidlertid ikke stopper.
Slik starter RBK i årets første treningskamp: Andre Hansen - Erlend Dahl Reitan, Holmar Eyjolfsson, Even Hovland, Adam Andersson - Kristoffer Zachariassen, Markus Henriksen, Vebjørn Hoff - Emil Konradsen Ceide, Dino Islamovic, Stefano Vecchia.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 PÅ 07:33
Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
08/08/2022 PÅ 06:28