Aalesund - Rosenborg 0-0 (0-0)
Rosenborg måtte klare seg uten Ole Sæter og Stefano Vecchia. Duoen har stått bak 12 av RBKs 23 ligamål denne sesongen. I tillegg har Noah Jean Holm vært ute en stund.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
08/08/2022 PÅ 07:33
– Det er ganske frustrerende også, selvfølgelig. Alle lag ville vært preget av å ha tre spisser borte, men sånn er det. Vi må prøve å løse det på en annen måte, sa RBK-trener Kjetil Rekdal til Discovery før kampstart, som startet med Bryan Fiabema og Carlo Holse på topp.
Mot Aalesund var de offensive fraværene merkbare. Det var to lag som nullet ut hverandre, og affæren på Color Line Stadion var i det hele tatt sjansefattig, noe Lars Arne Nilsen så for seg at fort kunne bli tilfellet før kampstart.
– Det kan fort bli en skikkelig fight, en stillingskrig, så får vi se. De har sine styrker, men også sine svakheter.
Selv om det ikke var flust av sjanser på Sunnmøre, var det AaFK som var nærmest nettkjenning. Både Dario Canadjija og Kristoffer Ødemarksbakken fikk muligheten til å avgjøre kampen i Aalesunds favør i andreomgang, men tok ikke vare på muligheten da den bød seg.
Nærmest for Rosenborg var Carlo Holse på et frispark i den første omgangen, men danskens skuddforsøk, som gikk via muren, snek seg utenfor stolpen til Sten Grytebust.
Det endte til slutt 0-0 i Ålesund. Rosenborg ligger på 5. plass med 22 poeng. Aalesund er poenget bak og ligger på en 7. plass.
– «LAN» pluss «Reka» er lik 0-0, oppsummerte Kristoffer Barmen til Discovery umiddelbart etter kampslutt.
– Det blir en tight og jevn kamp, og jeg synes vi kommer greit ut av det. Vi tar med oss ett poeng, fortsatte AaFK-spilleren.

Skuffet RBK-kaptein

Der Barmen virket tålelig fornøyd med ett poeng, var RBK-trener Markus Henriksen svært skuffet.
– Jeg synes det er en dårlig fotballkamp der det er to dårlige fotballag. Vi står bare og jokker med ballen og spiller bare trygt. Det er altfor lite sjanser, så jeg synes ikke dette var en stor fotballkamp. Jeg mener at vi skal ha med oss tre poeng herfra, sa Henriksen.
Etter kamp gikk RBK-midtstopperen bort og diskuterte med bortesupporterne, som også viste sin klare misnøye etter 0-0-kampen.
– De er jo skuffet. De reiser land og strand for oss. Det er ingen tvil om at vi har Norges beste supportere. De fyller opp hvert eneste bortefelt, og da er det jo skuffende for deres del - også for vår del - at vi ikke presterer godt nok, sa kapteinen.
Se hele intervjuet med Henriksen her:

Kritisk Henriksen snakket ut med fansen: – Er skikkelig skuffet

Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
08/08/2022 PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
07/08/2022 PÅ 19:38