Kristiansund- Strømsgodset: 1-0
Det ble en jevn kamp mellom Kristiansund og Strømsgodset mandag kveld, med flere sjanser for hvert av lagene. Med en bra blanding av teknikere og god fysikk, endte det opp med tre poeng til hjemmelaget.
Eliteserien
Kårer rundens verste og beste debut: – Som en klumpete LEGO-figur
EN DAG SIDEN
– Det er de seirene her som smaker litt ekstra, og det er dem som bygger mentalitet og troen på at vi kan være med å fighte i år også. Vi gir godset litt for mange dødballer, men vi har sjanser. En godt gjennomført kamp, men vi har marginene på vår side, sa KBK-trener Christian Michelsen etter seieren til Discovery.

– Henger i en syltynn tråd

Det var en underholdende førsteomgang på Kristiansund Stadion. Etter bare tre minutter hadde begge lag flere store muligheter til å ta ledelsen, men det var Strømsgodset som virkelig var farlig. I femte minutt fant SIF Fred Friday i bakrom, som kom alene mot keeper. KBKs keeper Sean McDermott var tålmodig, og det ble en ikke så kald avslutning av Friday som traff McDermotts bein. SIFs 17-åring Tobias Gulliksen gjorde en god figur, og hadde god kontroll på kula. SIF sløste så bort ti cornere som de fikk i første 45. KBK trengte bare to cornere derimot, for å finne målnettet i 32. minutt. Bendik Bye stusset ballen i lengste hjørnet, og det var 1-0 i hjemmelagets favør før pausen.
– Vi henger i en syltynn tråd i startfasen der, men så får vi litt mer struktur og finner mer ut om Strømsgodset. Vi spiser oss inn i kampen og skaper nok sjanser til å lede mot pause, sa KBK-trener Michelsen i pausen.
– Det er mye positivt, vi skaper sjanser og stresser KBK-spillerne bra. Det er en dødball scoring, noe jeg synes de er farlige på. Men vi er offansive og håper på å score nå, sa SIF-trener Håkon Viberlund før andre omgang.
Se scoringen her:

Her går KBK opp i ledelsen

– Det er ræva

59. minutt ble det frispark til KBK noen meter utenfor 16. Torgil Gjertsen prøvde seg, men ballen gikk rett i klypa på SIFs Viljar Myhre. Det brant flere ganger i boks for begge lagene. Friday virket punch på å fortsette scorings-streaken fra sist kamp mot LSK, og kom i 71. minutt rettvendt mot KBKs mål. Skuddet ble avfyrt og går rett over mål. Andre omgang ble nokså lik som første omgang, og det kunne forsåvidt gått SIFs vei.
– Jævla surt å stå her uten poeng. Jeg føler vi jobber på og skaper sjanser gjennom hele kampen. Det er veldig synd å dra tomhendte hjem her, vi hadde fortjent mer. Men jeg er veldig stolt av guttene, og vi står på i 90 minutter, sa Godset-kaptein Gustav Valsvik etter kampen.
– Første omgangen er bare å glemme, det er ræva. Men vi kommer oss fint inn og scorer et fint mål. De får mye dødballer og innlegg, men det er der vi er best, sa KBKs Gjertsen etter kampen.
Kristiansunds lagoppstilling: McDermott - Strand Nilsen, Coly, Ulvestad, Aasbak - Diop, Hopmark - Bye, Skarsem, Gjertsen - Willumson.
Strømsgodsets lagoppstilling: Myhra - Parr, Valsvik, Gunnarsson, Vilsvik - Gulliksen, Stengel, Hove - Ingimundarson, Friday, Stenevik.
Hør hele Valsviks tale etter tapet:

– Det er jævlig surt

Eliteserien
Ble matchvinner i debuten fra start – får terningkast fire av sin nye sjef
I GÅR PÅ 06:28
Eliteserien
Reagerer på tilrop fra barn i 12-årsalderen: – Vi må ha en holdningsendring
I GÅR PÅ 19:38